Aktualno: Prijevoz na Snježnu kraljicu
9.30 – U tijeku su završne radnje koje prethode uspostavljanju izvanredne organizacije prijevoza gledatelja na žensku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa, Snow Queen Trophy.
Autobusi su već pristigli do ukrcajnog koridora na Mihaljevcu, a ove će godine polaziti sa stajališta redovne autobusne linije 102.
Ulaznice za skijašku utrku, ujedno su i karta za autobuse, u koje će putnici na Mihaljevcu ulaziti bez obzira na mjesto iskrcaja.
Autobusi će se zaustavljati kod Doma željezničara te na Ženskom sedlu.

9.45 – Započela je izvanredna organizacija prijevoza gledatelja na skijaški spektakl.
Tramvajima linije 14 prvi su gledatelji pristigli do zone ukrcaja u autobuse koji će svakih nekoliko minuta kretati s početnog stajališta na terminalu Mihaljevac.
Intenzivniji priljev putnika očekuje se u nastavku jutra, a stručne službe ZET-a koordinirat će promet na terenu i prema potrebi uključivati dodatne prijevozne kapacitete.
Uskoro se očekuje kako će prema skijaškoj stazi u organiziranoj koloni proći i natjecateljske ekipe.

10.20 – Nema poteškoća na području posebne prometne regulacije. Sljemenskom cestom vozi se nesmetano, uz usputna zaustavljanja kod Doma željezničara i Ženskog sedla. Redovito voze i autobusi linija 102, kao i 233, koja danas prometuje prema prilagođenim rasporedu kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost.

10.55 – Pojačan je priljev gledatelja na Mihaljevac, no nema duljeg čekanja na ukrcaj. Trenutno su svi predviđeni prijevozni kapaciteti uključeni u promet, a autobusi prema Sljemenu polaze odmah nakon popunjenja. U nadolazećem satu očekuje se i intenzivniji dolazak navijača.

11.40 – Autobusima ZET-a do vrha Sljemena od jutarnjih sati prevezeno je više od 1500 dobro raspoloženih gledatelja. Dežurne ekipe ZET-a raspoređene su uz trasu kojom autobusi prolaze, no zasada nije bilo potrebe za intervencijama.


13.00 – Iako iz startne kućice kreću najbolje svjetske slalomašice, svim gledateljima koji se i nakon početka utrke žele uputiti na Sljeme i dalje je osiguran prijevoz.
 
14.00 – Gledatelji dolaze na Mihaljevac u manjim grupama, a uskoro se očekuje kako će svi oni koji namjeravaju pratiti drugu utrku krenuti prema zoni izvanredne organizacije prijevoza putnika.15.00 - Nakon završetka prve slalomske utrke, autobusi i dalje kreću prema Sljemenu, a tek nešto manji broj gledatelja prijevoznu uslugu koristi i za povratak prema gradu. Na početnom stajalištu na Mihaljevcu, kao i na stajalištima kod Doma željezničara i Ženskog sedla, osigurani su dovoljni prijevozni kapaciteti i za najveća prometna opterećenja. 

17.00 – Započela je druga utrka najboljih svjetskih slalomašica, nakon koje će se doznati ovogodišnja Snježna kraljica Sljemena. ZET tijekom cijeloga dana prevozi gledatelje i to od starta na Mihaljevcu do cilja na Sljemenu. Nakon završetka utrke, prometno osoblje ZET-a spremno je i za organizirani povratak navijača prema gradskom središtu.

16.50 - Završena je i druga slalomska utrka na Sljemenu. Prve grupe navijača polako pristižu na ulazna stajališta kod Doma željezničara i Ženskog sedla, a autobusi će sve do 19 sati prema gradu polaziti odmah nakon popunjenja.

18.00 – U ovim trenucima pojačan je priljev putnika za povratak prema Mihaljevcu, a iako snijeg polako pada, Sljemenskom cestom vozi se bez poteškoća.19.10 – Kako je i planirano, s obronka zagrebačke gore prema gradu krenuli su i zadnji autobusi,  a zahvaljujući dobroj organizaciji i naporima koje je uložilo prometno osoblje nije bilo poteškoća u prometu.

Sutra će se na Sljemenu održati muška slalomska utrka, u kojoj će nastupiti i veći broj naših predstavnika. Prema procjenama sutrašnju će utrku Svjetskog kupa za skijaše pratiti veći broj gledatelja, no ZET je u potpunosti spreman adekvatno odgovoriti novim prometnim izazovima.


 
Top