Aktualno: Prijevoz na utrku Svjetskog skijaškog kupa

Aktualno: Prijevoz na utrku Svjetskog skijaškog kupa
8.45 - ZET je spreman za prijevoz gledatelja na mušku slalomsku utrku Svjetskog skijaškog kupa.
Nakon što je jučer okrunjena Snježna kraljica, danas će se skijaši boriti za prestižni naslov skijaškog Snježnog kralja. Izvanredna organizacija prijevoza putnika započet će u 9.30 i trajat će do 18.30 sati. Ulaznice za skijašku utrku, ujedno su i karta za autobuse, u koje će putnici na Mihaljevcu ulaziti bez obzira na mjesto izlaska.
Autobusi će se zaustavljati kod Doma željezničara te na Ženskom sedlu.

9.10 - Započela je izvanredna organizacija prijevoza gledatelja na skijaški spektakl i ranije od planiranog.

Tramvajima linije 14 brojni su gledatelji pristigli do zone ukrcaja u autobuse koji svakih nekoliko minuta kreću s početnog stajališta na terminalu Mihaljevac.

Stručne službe ZET-a koordinirat će promet na terenu i prema potrebi uključivati dodatne prijevozne kapacitete.

10.00 – Jača priljev putnika u zoni ukrcaja, a polasci prema skijaškoj stazi ostvaruju se kako je i planirano. S obzirom na to da navijači pristižu u velikom broju, tramvajska linija 12, do 11 sati, od Ljubljanice će prometovati preusmjereno na Mihaljevac. Od 9.10 sati, prevezeno je nešto više od 800 navijača. Osiguran je dovoljan broj autobusa te nema čekanja na ulazak.

10.30 - U odnosu na jučerašnji dan znatno je veći broj navijača koji pristižu na Mihaljevac. Autobusi prema Sljemenu polaze u razmacima od dvije minute, a do sada je prevezeno više od 1600 navijača.

10.50 - Snijeg pada na Mihaljevcu, kao i na Sljemenu, no vozi se bez poteškoća. Duž trase izvanredne linije raspoređene su interventne i sevisne ekipe, kao i dežurne ekipe zimske službe koje brinu za nesmetan prolazak autobusa prema Domu željezničara i Ženskom sedlu.

11.20 –Za manje od sat vremena, započet će prva utrka slalomaša, no autobusi će voziti i nakon što starta prvi skijaš, kako bi do Sljemena mogli doći i gledatelji koji su planirali pratiti samo drugu utrku. Prijevoz će tijekom skijaškog spektakla biti osiguran i za povratak prema gradu.


12.00 – Pucanj Gričkog topa iz kule Lotrščak, prema legendi je u dalekoj prošlosti obranio Zagreb. Današnji pucanj simbolično je najavio skorašnji početak borbe za pobjednika zagrebačkog slaloma, koji će na Sljemenu biti okrunjen i titulom Snježnog kralja. Hoće li naši mladi skijaši obraniti Sljeme, doznat ćemo nakon početka utrke u 12.15 sati, no sigurno je kako će dati sve od sebe. Još uvijek ima vremena da svi zainteresirani krenu na skijalište bodriti naše sportaše, a prijevoz će biti osiguran sve do zadnjeg polaska sa Sljemena koji je predviđen u 18.30 sati.

13.20 - Odlične vožnje trojice naših skijaških mušketira, kao i dobre vremenske prilike na Sljemenu, najbolja su pozivnica svima koji žele dati dodatnu podršku u drugoj utrci našim skijašima. Autobusi ZET-a spremno čekaju na Mihaljevcu navijače koji će se uputiti na završnicu skijaškog spektakla.

15.00 - Uoči početka druge utrke i zadnje grupe navijača uputile su se autobusima ZET-a do zona koje vode prema skijaškoj stazi. Zahvaljujući dobroj organizaciji i naporima koje je uložilo naše prometno osoblje, od jutarnjih sati nisu zabilježene poteškoće u izvanrednoj organizaciji prijevoza putnika. Kako utrka započinje za pola sata, veći dio prijevoznih kapaciteta s Mihaljevca upućuje se prema Domu željezničara i Ženskom sedlu kako bi nakon završetak utrke i povratak navijača prema gradu protekao na najvišoj mogućoj razini.

17.10 - U tijeku je povratak navijača prema Mihaljevcu, osigurano je dovoljno prijevoznih kapaciteta kod Doma željezničara i Ženskog sedla, a autobusi polaze odmah nakon popunjenja.

18.30 - Polaskom zadnjeg autobusa sa Sljemena završena je izvanredna organizacija prijevoza putnika koja je protekla bez poteškoća, ponajprije zahvaljujući svim prometnim djelatnicima i službama koje su još jednom pokazale svoju profesionalnost, ali i dobro raspoloženim navijačima kojima se zahvaljujemo na strpljenju i suradnji. U promet se ponovno uključuje redovna autobusna linija 140.

Top