Donacija autobusa ZET-a gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli

19. listopada 2018.

Donacija autobusa ZET-a gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli

Donacija autobusa ZET-a gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli

Tri ZET-ova autobusa u petak su donirana gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli.

Prigodno preuzimanje autobusa obavljeno je na trešnjevačkoj Remizi, a ključeve autobusa predali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Gradonačelnici Benkovca, Drniša i Korčule zahvalili su se Gradu Zagrebu, ZET-u i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na ovoj vrijednoj donaciji, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio kako je Grad Zagreb „uvijek pokazivao i uvijek će iskazivati solidarnost s onim dijelovima Hrvatske koji su pretrpjeli velika ratna razaranja“. 

Gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić poručio je kako je empatičnost gradonačelnika Bandića koju pokazuje prema ratom stradalim područjima i važnija od same vrijednosti donacije, te dodao da će se doniranim autobusom ponajviše koristiti kulturne i sportske udruge iz benkovačkog kraja. 

Grad Drniš će ovim autobusom riješiti problem tzv. nerentabilnih linija na ruralnim područjima, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja, dodavši kako će učenici ma,ali i svim drugim građanima sada biti olakšan dolazak u Grad Drniš.

U Korčuli će, pak, donirani autobus najviše razveseliti male sportaše.

„Grad Korčula je grad plivanja i vaterpola te ćemo ovim autobusom omogućiti svoj djeci s otoka Korčule i poluotoka Pelješca da dolaze na treninge na naš bazen“, istaknuo je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

Top