Predstavljena četiri nova turistička panoramska autobusa

31. svibnja 2019.

Predstavljena četiri nova turistička panoramska autobusa

Predstavljena četiri nova turistička panoramska autobusa

Četiri nova turistička panoramska autobusa ZET-a, koji će se koristiti za turističko razgledavanje Grada Zagreba i njegovih znamenitosti, predstavljena su u petak u Bakačevoj ulici. Predstavljanju je prisustvao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prilikom poručio kako novi panoramski autobusi dodatno proširuju i čine još kvalitetnijom turističku uslugu Zagreba.

"Grad koji je tri puta zaredom dobio titulu najboljeg Adventa u Europi i koji je prošle godine proglašen najboljom turističkom destinacijom u Hrvatskoj mora dizati standarde. A ova četiri nova autobusa, vrijednosti oko devet milijuna kuna, su dokaz da upravo to i radimo", poručio je gradonačelnik Bandić.

Odmah nakon predstavljanja, za građane je organizirana promotivna, besplatna vožnja novim autobusima koja je obuhvatila razgled užeg gradskog središta, kao i parkove Maksimir i Bundek. 

"Uvijek iznova volim otkrivati Zagreb. Dok se vozimo panoramskim autobusom naviru mi sjećanja kako je nekada sve izgledalo potpuno drugačije. Svojoj unučici stalno pričam priče o tom starom Zagrebu jer želim da kada odraste, bude ponosna što joj je Zagreb rodni grad", kazala nam je umirovljenica Klara za vrijeme obilaska grada.

A neki su putnici, iako rođeni Zagrepčani, ostali iznenađeni koliko slabo poznaju svoj grad.

"Prvi puta se u Zagrebu osjećam kao stranac. Vodič nam je ispričao toliko interesantnih i nepoznatih stvari o Zagrebu da sam stvarno ugodno iznenađen", rekao nam je Mislav nakon obilaska turističke rute.   

Osim vožnjom panoramskim autobusima, ZET se već tradicionalno u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba, pridružio obilježavanju Dana Grada Zagreba besplatnim vožnjama i na ostalim turističkim linijama.

Tako su se građani i turisti mogli provozati turističkim tramvajem iz 1924. a, naši najmlađi sugrađani mogli su uživati vožnjama turističkim vlakićem. 

Ove promotivne vožnje ujedno su i najava početka nove sezone kružnih vožnji na koje će turistički autobusi redovito krenuti od subote, 1. lipnja.

ZET kao javni gradski prijevoznik aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi Grada Zagreba, i to vožnjama kabrio autobusima, elektro vozilima, turističkim vlakićem, ali i izvanrednim vožnjama za skupine kao što su vrtići, škole, udruge i slično.

Top