Puhački orkestar ZET održao slavljenički koncert u Lisinskom

Puhački orkestar ZET održao slavljenički koncert u Lisinskom
Za svoj 90. rođendan, u subotu, 23. rujna u 20 sati, Puhački orkestar ZET održao je slavljenički koncert u Maloj dvorani KD  Vatroslav Lisinski, uz gostovanje Limene glazbe Pazin. Program su otvorili skladbama „Encanto“, „Gubec-Beg“, „Zagreb, Zagreb“ i „Moment for Morricone“. Nakon završetka prvog dijela programa koji je popračen pljeskom oduševljene publike, dirigent, Hrvoje Pintarić i predsjednik orkestra, Josip Kemfelja, dodijelili su plakete predstavnicima Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i Zagrebačkog električnog tramvaja u znak zahvale na dugogodišnjoj potpori u djelovanju orkestra .

Nastavak večeri uljepšalo je gostovanje Limene glazbe Pazin koja je nazočne oduševila energičnom izvedbom, a vrhunac koncerta su bile skladbe koje su za kraj zajednički izvela oba orkestra pod palicama svojih vrhunskih dirigenata, Hrvoja Pintarića i Alda Foške. 

Puhački orkestar ZET je od 1927. godine zaštitni znak i tradicija našeg Grada. Punih 90 godina nezaobilazan su dio svake značajnije proslave, obljetnice, a njihovi nastupi na promenadama ili cjelovečernji koncerti uvijek su odlično posjećeni. Kroz povijest su više puta mijenjali ime - osnovani su kao Limena glazba ZET, zatim „Jakša Dugandžić“, pa duhačka glazba Zagrebačkoga električnog tramvaja i Puhača glazba ZET-a. Prvi nastup Limena glazba imala je na Zagrebačkom zboru, koji se tada nalazio u Martićevoj ulici, 1928. godine. Uslijedili su nastupi diljem Hrvatske, a paralelno s time je i repertoar bio sve bogatiji, a izvedbe sve kvalitetnije o čemu svjedoče brojna priznanja osvojena na brojnim glazbenim smotrama.

Članovima Limene glazbe Pazin ovima putem čestitamo na sjajnom nastupu, a Puhačkom orkestru ZET upućujemo čestitke povodom 90. rođendana te im želimo puno uspjeha i vrhunskih nastupa kako bi svojim prepoznatljivim stilom  još dugo godina bili simbol i duša Zagreba!   

Top