Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Nova karta: 30 minuta za 4 kune!

Zagrebački električni tramvaj, osluškujući želje građana sa ciljem unapređenja kvalitete i dostupnosti usluge javnoga prijevoza, uveo je novu kartu s valjanošću od 30 minuta u prvoj zoni po cijeni od 4 kune.

Karta je namijenjena za kraća putovanja u dnevnom prometu tramvajem, autobusom i uspinjačom, a može se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima.

Osim u papirnatom obliku, karta je dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 30 minuta.

Tako kupljena karta vrijedit će pola sata, bez obzira na smjer putovanja, dok će, kao i uobičajena pojedinačna karta, papirnata vrijediti u jednom smjeru. Prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja, putnik će kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna.
Ukoliko se kartom za vožnju po cijeni od 4 kune i s valjanošću od 30 minuta, nastavlja putovanje drugom linijom, prilikom ulaska u vozilo, za registraciju dovoljno je samo prisloniti karticu na za to predviđeni uređaj.
Posebnu pozornost potrebno je obratiti na prethodno iskorišteno vrijeme putovanja, odnosno preostali tijek valjanost karte, jer se s kartice sredstva umanjuju ako je isteklo vrijeme predviđeno za putovanje.


 
PRESS - Tonska izjava za elektroničke medije