Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Od ožujka: Dvije zone, ista tarifna politika!

Zahvaljujući danas potpisanim ugovorima između ZET-a i Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika, od 1. će ožujka spomenuti gradovi i općine pripadati jednoj i to II. zoni u kojoj će se primjenjivati jednaka tarifna politika kakva je na snazi na cijelom području grada Zagreba, odnosno u I. zoni.

U praksi to znači kako će javni prijevoz biti dostupniji i onim putnicima koji usluge ZET-a koriste u drugoj zoni. Na tom području također će se moći koristiti karte po cijeni od 4 kune za vožnju od 30 minuta. Za vožnje duljim relacijama na raspolaganju će i u drugoj zoni biti karta valjanosti 90 minuta i cijenom od 10 kuna.

Dosadašnji je tarifni model prometnu mrežu dijelio u 4 zone, a u izdvojenim gradovima i općinama za putovanje je bila dostupna pojedinačna karta po cijeni od 10 kuna i trajanja 30 minuta.

Napominjemo kako je za putovanje u svakoj pojedinoj zoni potrebno imati i odgovarajuću kartu. Prijelaz između prve i drruge zone ostao je nepromijenjen.

Pojedinačne papirnate karte vrijedit će za vožnju u jednom smjeru, dok se elektroničkim karticama može putovati bez obzira na smjer.

Podsjećamo, prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja ili neke druge opcije, umanjuje se novčani iznos za uobičajenu kartu od 10 kuna za putovanje u jednoj zoni. Ukoliko se kartom za vožnju po cijeni od 4 kune i s valjanošću od 30 minuta, nastavlja putovanje drugom linijom, prilikom ulaska u vozilo, za registraciju dovoljno je samo prisloniti karticu na za to predviđeni uređaj.
Posebnu pozornost potrebno je obratiti na već prethodno iskorišteno vrijeme putovanja, odnosno preostali tijek valjanost karte, jer se s kartice sredstva umanjuju ako je od prethodne registracije isteklo vrijeme predviđeno za putovanje.