Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Besplatan internet i u autobusima

      Zagrebački električni tramvaj, nakon što je u sklopu pilot projekta krajem prošle godine opremio tri tramvajska vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži, od ponedjeljka, 13. ožujka, osigurao je uslugu i u tri autobusa.

"Danas krećemo sa pilot projektom besplatnog interneta u tri autobusa Zagrebačkog električnog tramvaja. Prije dva mjeseca krenuli smo sa pilot projektom u tri tramvaja te isto tako očekujemo pozitivna iskustva naših putnika.", izjavila je Voditeljica ZET-a, Ljuba Žgela, na terminalu Črnomerec prilikom puštanja u promet prvog autobusa opremljenog uređajem za bežićni pristup internetskoj mreži.

U pratnji suradnika, ovom događaju prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u skladu s velikim interesom građana te razvojnim trendom Grada Zagreba najavio kako je cilj kroz narednih nekoliko mjeseci besplatan pristup internetu omogućiti i u drugim vozilima ZET-a.

Pilot projekt, tijekom kojeg će se prikupljati podatci o radu mreže te komentari putnika, trajat će tri mjeseca , a autobusi s pristupom internetskoj mreži vozit će na frekventnijim linijama.

Na ovaj način ZET nastavlja kontinuirani rad na podizanju standarda usluge javnoga prijevoza.