Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Proširenje prometne mreže

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet autobusnu liniju koja će Zapruđe povezivati s novoizgrađenim područjima istočno od Sarajevske ceste, odnosno Jakuševcem.

Riječ je o produžetku autobusne linije 295 koja je do sada prometovala samo tri dana u tjednu, odnosno tijekom održavanja sajamske priredbe.

Osluškujući potrebe i želje građana, trasa linije tijekom dana je dodatno izmijenjena pa autobusi prolaze ukupan put od 8,5 kilometara, zaustavljajući se na 16 usputnih stajališta.

Zagrebački gradonačelnik autobusom se provozao tijekom jutra i u prevečerje posljednjeg dana 2015. godine. (PRESS - izjava)

Prvi autobus iz Zapruđa polazit će radnim danom u 5 sati i 15 minuta, a u najvećim prometnim opterećenjima kretat će u prosijeku svakih 30 minuta.

U dane vikenda linija je usklađena s potrebama posjetitelja Sajma automobila, kada će voziti veći autobus.

Uz to, od ponedjeljka, 4. siječnja 2016. produžuje se i autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec sve do terminala Dubec, a kako bi se unaprijedio standard prijevozne usluge na liniji 269 Borongaj – Sesvetski Kraljevec, autobusi će, umjesto Čulinečkom, od sljedećeg tjedna voziti Škrnjugovom ulicom.