Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Zimski uvjeti u gradu - stanje u prometu


Trase javnog prijevoza u programu su prioritetnog čišćenja od snijega i ne dolazi do većih poteškoća. Početkom poslijepodneva bez ograničenja stiže se i do najudaljenijih odredišta, ali ipak nešto sporije i s dodatnom dozom opreza.

Duž prometne mreže raspoređene su servisne ekipe ZET-a koje djeluju prema potrebi, no većih intervencija za sada nije bilo. I u nastavku dana ekipe Zimske službe ZET-a i drugih podružnica Zagrebačkog holdinga održavat će prohodnost koridora i prilaznih pravaca, osobito većim ukrcajnim koridorima.


PRESS - tonska izjavaTijekom cijele su noći tramvaji i autobusi vozili bez poteškoća, iako je promet tekao nešto sporije i uz dodatni oprez. Istovremeno, dežurne ekipe održavale su prohodnost svih koridora te pripremale infrastrukturu za nesmetan jutarnji izlazak vozila i početak dnevnog prometa.
 
I u nastavku jutra intenzivno se čiste prometnice kojima prolaze trase javnog prijevoza, čime se u najvećoj mogućoj mjeri osigurava prometna povezanost svih gradskih predjela.
 
Tako će biti i u nadolazećim satima, a eventualna povremena zaustavljanja moguća su tijekom čišćenja kolnika, osobito u brdskim predjelima i na teže dostupnim dionicama. Zbog toga savjetujemo ranije kretanje na odredište.
 
S početkom padalina otvorene su linije Pozivnog centra. Sve informacije dostupne su na broju 072 500 400.

PRESS - tonska izjava glasnogovornika


Noćni tramvaji voze prema rasporedu, a zbog radova u Maksimirskoj cesti na liniji 34 prometuje autobus.

Ekipe Zimske službe održavaju koridore prohodnima, no snijeg usporava promet i vozi se s dodatnim oprezom. 

Tijekom snježne fronte u pripravnosti su i specijalizirana vozila ZET-a za čišćenje pruga, a u najvećoj se mjeri djelovalo i preventivno. I u ovim se trenucima pregledava infrastruktura i pripremaju vozila za jutarnji izlazak iz spremišta.

Kroz cijelu je noć dostupan i Pozivni centar pa se informacije o stanju u prometu i djelovanju dežurnih ekipa mogu dobiti na broju 072 500 400.