Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Pojačan oprez uz početak škole!

Završetak zimskih školskih praznika i povratak učenika u klupe, znači i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića.

U prometu su od ponedjeljka i posebne autobusne linije koje dnevno prevezu oko 3.500 školaraca nižih razreda osnovnih škola kojima je prebivalište udaljeno do 3 kilometra od obrazovne institucije, odnosno više od 5 km za učenike viših razreda.

Podsjećamo vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova. Apeliramo roditeljima da podsjete djecu, posebice najmlađe đake, koje im opasnosti prijete na putu do škole te kako se pravilno ponašati u prometu.
 
Sve tramvajske i autobusne linije, čiji je broj polazaka smanjen za vrijeme školskih praznika, radnim danom ponovno prometuju prema uobičajenom rasporedu.


Molimo putnike za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu. Mjesto u vozilu prepustite onima kojima je potrebnije.

Zahvaljujemo vam što se pridržavate naših preporuka
!