Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Izmjene na linijama 271 i 272 ovisno o dinamici radova

Autobusi linija 271 (Dubec - Sesvete - Jesenovec - Glavnica Donja) i 272 (Dubec - Sesvete - Moravče) u nadolazećim će danima voziti prema prilagođenom prometnom planu, a ovisno o prohodnosti cestovnih koridora zonom radova.
Naime, u tijeku je uređenje kolnika Prigorske ulice i Ulice Dragutina Domjanića i to na dionici od Crkvene Vesi do Ulice Matije Gupca.
Sutra, 4. ožujka, od ranih će jutarnjih sati, točnije od 4 sata, do ponedjeljka 7. ožujka, do 9 sati autobusi voziti u svim polascima i zonom radova, odnosno redovitim trasama.
Dionicom Dubec - Sesvete - Jesenovec - Glavnica Donja - Moravče, autobusi će voziti prema uobičajenom rasporedu vožnje.

Prema informacijama koje smo zaprimili s terena, nove izmjene na spomenutim linijama uslijedit će u ponedjeljak, 7. ožujka, a od 9 sati privremeno će se obustaviti autobusni promet područjem Adamovca, odnosno cestom koja prolazi raskrižjem Ulica Dragutina Domjanića i Matije Gupca, kao i okretištem u Moravču. Iz tog razloga, u svim će polascima autobusi voziti skraćeno do Glavnice Donje. Napominjemo, kako će s početnog stajališta u Glavnici Donjoj autobusi kretati prema polascima koji se uobičajeno ostvaruju iz Moravča. Iznimno, u ponedjeljak i utorak, 7. i 8. ožujka, zonom radova proći će minibus za prijevoz školske djece s polaskom u 13. 10 sati iz Adamovca.
U utorak, 8. ožujka, minibus će krenuti i u 7.40 sati iz Moravča.

Kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri osigurala što bolja prometna povezanost područjem koje je obuhvaćeno radovima, od srijede, 9. ožujka, od 4 sata ujutro, uspostavit će se privremena linija minibusom Glavnica Donja - Moravče - Glavnica Donja.
Raspored vožnje bit će usklađen s uobičajenim prolaznim vremenima, linija 271 i 272, na raskrižju Ulica Dragutina Domjanića i Matije Gupca u Adamovcu.

Završetak radova očekuje se u kasnim večernjim satima petka, 11. ožujka.

Dakako, eventualni nepovoljni vremenski uvjeti mogli bi poremetiti predviđene planove uređenja kolnika te su ovisno o tome moguća i povremena odstupanja od najavljenih izmjena.
U takvim situacijama, autobusi spomenutih linija vozit će redovitim trasama, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti.

Cijenjene korisnike molimo za razumijevanje!