Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Vaše mišljenje nam je važno

Zagrebački električni tramvaj na probno je korištenje dobio dva hibridna autobusa renomiranih svjetskih proizvođača Volvo i Iveco, koji će od danas, sve do sredine travnja, biti u redovnom prometu ZET-a.

U promet su ih jutros pustili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednica Uprave ZGH Ana Stojić Deban i voditeljica podružnice ZET Ljuba Žgela sa suradnicima.

Za razliku od konvencionalnih vozila, ustupljeni autobusi pogone se kombinacijom električne energije i dieselskoga goriva, što uvelike pridonosi ekonomičnom i ekološki prihvatljivijem modelu prijevoza.

Pri brzinama do 30 km na sat vozila su gotovo bešumna, a tek se pri većim opterećenjima uključuje klasični motor.

Suvremeni pogonski sustavi, prema izrađenim projekcijama, trebali bi ostvarivati uštede čak do 30%, što imamo namjeru potvrditi u eksperimentalnoj eksploataciji na dvije linije: 118 (Trg Mažuranića - Voltino) i 128 (Črnomerec - Lukšići).

Zagrebački holding, kao i Grad Zagreb općenito, u najvećoj raspoloživoj mjeri posluju društveno odgovorno, kontinuirano se prati razvoj suvremenih tehnoloških rješenja i ispituju se mogućnosti daljnjeg razvojnog trenda. No, ZET-u, kao javnom prijevozniku, od iznimne je važnosti zadovoljstvo građana.

Zbog toga će se na ovim linijama prikupljati mišljenja i iskustva putnika, a pozitivni komentari očekuju se i od stanovnika uz samu trasu linija.