Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Izmjene na linijama 107 i 108

U tijeku je sanacija kolnika na Slavonskoj aveniji, u zoni raskrižja s Marohnićevom ulicom i Ulicom XIII. Vrbik. Od utorka, 5. travnja od 16 sati, autobusne linije 107 Jankomir - Žitnjak i 108 Glavni kolodvor - Savski most prometovat će izmijenjenim trasama.

Linija 107 prometovat će u smjeru Žitnjaka, uobičajenom trasom do raskrižja Zagrebačke avenije i Savske ceste, skrenuti lijevo na Savsku cestu, zatim voziti Ulicom grada Vukovara, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Slavonskom avenijom odakle nastavlja uobičajenom trasom. U povratku autobusi će voziti istom izmijenjenom trasom.

Do završetka radova, autobusna linija 107 neće koristiti stajalište Vrbik, dok će se u zoni križanja Zagrebačke avenije i Savske ceste uspostaviti privremeno stajalište. U smjeru Jankomira, autobusi će se umjesto na stajalištu Nacionalna sveučilišna knjižnica - zapad, zaustavljati na istoimenom stajalištu - sjever.


Linija 108 prometovat će u smjeru Glavnog kolodvora Savskom cestom, skrenuti na Prisavlje te Ulicu Trnjanske Struge VI odakle skreće na Slavonsku aveniju i nastavlja uobičajenom trasom.
U smjeru Savskog mosta, linija 108 vozit će sa Glavnog kolodvora Ulicom grada Vukovara, skrenuti lijevo na Savsku cestu te nastaviti do Savskog mosta.

Za vrijeme sanacije, stajalište Vrbik u smjeru Glavnog kolodvora bit će izmiješteno 100 metara istočnije, a u smjeru Savskog mosta autobusi će se privremeno zaustavljati samo na tramvajskom stajalištu Prisavlje.