Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Radovi na uspinjači

Zagrebačka je uspinjača od ponedjeljka, 16. svibnja, zbog radova izvan prometa.

Sigurnost putnika i propisi koji reguliraju promet uspinjačama ZET-u su prioriteti, zbog čega su započeli generalni servis i opsežni radovi na samom postrojenju, kabinama i objektima. Kompleksni zahvat podrazumijeva i sva potrebna tehnička ispitivanja, dakako – u skladu s uputama proizvođača i na što nas obvezuju zakonske odredbe.

Dinamika radova bit će izrazito intenzivna kako bi u što kraćem roku završili planirane zahvate, osobito uoči početka Europskih sveučilišnih igara.

Nakon propisanog procesa, uspinjača će ponovno biti dio javnog gradskog prijevoza, kako se očekuje, od ponedjeljka, 11. srpnja.

Kako bi se osigurala još kvalitetnija povezanost s Gornjim gradom, u prometu je besplatna izvanredna autobusna linija 150 A (Trg bana Josipa Jelačića - Katarinin trg).
 
S Trga bana Josipa Jelačića autobusi voze Ilicom i Mesničkom, uz zaustavljanje kod Tomićeve ulice, do Katarininog trga. Prvi polazak radnim danim ostvaruje se u 6.40, a zadnji u 22 sata.
 
Uz postojeće linije 150 i 105, s kojima se do gornjogradskih područja može stići sa zapadne i istočne strane, odnosno od garaže Tuškanac i s Kaptola, omogućena je i izravna povezanost sa središnjeg gradskog trga, svakih 20 minuta.


Ljubazno molimo za razumijevanje.