Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Radovi na Servisnoj cesti mijenjaju trase linija 107, 216, 222, 276, 237 i 281

Radovi na uređenju Servisne ceste, na dijelu od Čavićeve do Koledovčine,koji započinju u ponedjeljak, 6. lipnja, a završavaju u ponedjeljak, 13. lipnja, odvijat će se u tri faze te uvjetovati izmjene na trasama autobusnih linija 107, 216, 222, 276, 281 i 237.

Prve dvije faze radova započinju u ponedjeljak, 6. lipnja u 8 sati, te se odvijaju do subote, 11. lipnja, do 8 sati.

Za vrijeme prve dvije faze radova, autobusne linije 107 (Jankomir – Žitnjak), 216 (Kvaternikov trg – Resnik – Ivanja Reka), 222 (Remetinec – Žitnjak), 276 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka – Dumovec) i 237 (Kvaternikov trg – Kozari putevi) prometovat će obilazno prema gradu, u smjeru zapada, redovnom trasom do raskrižja Servisne ceste i Koledovčine, nastaviti Koledovčinom te lijevo Slavonskom avenijom odakle prometuju uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. U povratku autobusi prometuju uobičajenim trasama.

Autobusi će se na izmijenjenom dijelu trase zaustavljati na stajalištu Žitnjak dok će se autobusi linije 237 prema potrebi zaustavljati na svim usputnim stajalištima duž izmijenjene trase.

Treća, posljednja faza uređenja Servisne ceste, započinje u subot, 11. lipnja, u 6 satu, a očekivani završetak je u jutarnjim satima ponedjeljka, 13. lipnja, u 4 sata.

Za vrijeme treće faze, autobusne linije 107 (Jankomir – Žitnjak), 216 (Kvaternikov trg – Resnik – Ivanja Reka), 222 (Remetinec – Žitnjak), 276 (Kvaternikov trg – Ivanja Reka – Dumovec) prometovat će izmijenjenom trasom u oba smjera.

U smjeru grada, autobusi proemtuju uobičajenom trasom do raskrižja Servisne ceste i Koledovčine, nastavljaju Koledovčinom i Slavonskom avenijom do krajnjih odredišta.

U povratku, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije i Čavićeve ulice, nastavljaju Slavonskom, skreću desno u Kozari Bok , na kružnom toku na Servisnoj cesti  skreću na okretište gdje vrše ulaz i izlaz putnika odakle nastavljaju na Slavonsku aveniju i dalje uobičajenim trasama.

U smjeru grada, autobusi koriste stajalište Žitnjak, a u povratku će se zaustavljati na stajalištu u zoni raskrižja Slavonske avenije i Čavićeve ulice te na stajalištu terminala Kozari Bok.

Istom izmijenjenom trasom iz smjera grada, prometovat će i autobusna linija 281 ( Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) koja će u polascima sa Glavnog kolodvora koristitit stajalište u zoni raskrižja Slavonske avenije i Čavićeve ulice te stajalište terminala Kozari Bok, dok će privremeno izvan funkcije biti stajališta Elka i Kozari Bok.

Autobusna linija 237 (Kvaternikov trg – Kozari putevi), također će za vrijeme trajanja treće faze radova prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera.

Sa Kvaternikovog trga, autobusi će prometovati redovnom trasom do raskrižja Heinzelove ulice i Slavonske avenije, nastaviti Radničkom cestom te skrenuti u Kanalski put odakle nastavljau do okretišta Kozari putevi.

U povratku, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Servisne ceste i Koledovčine, nastavljaju Koledovčinom te lijevo Slavonskom avenijom do Kvaternikovog trga.

Autobusna linija 237 će se prema potrebi zaustavljati na svim usputnim stajalištima duž izmijenjene trase.