Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Radovi na Ilici i Aleji Bologne uvjetuju izmjene u autobusnom prometu

Radovi na sjevernom kolniku Ilice i Aleje Bologne, u zoni raskrižja s Ulicom Majke Terezije i Vrapčanske aleje, započinju u četvrtak, 9. lipnja, u 9 sati, a završavaju u nedjelju, 12. lipnja, u 5 sati.

Tijekom radova, autobusne linije 121 (Črnomerec – Karažnik – Gajnice), 130 (Črnomerec – Borčec) i 137 (Črnomerec – Perjavica – Borčec) prometovat će sa Črnomerca uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Ulice Majke Terezije, nastaviti Alejom Bologne, zatim skrenuti desno u Gospodsku ulicu te Bolničku cestu odakle nastavljaju redovnim trasama do krajnjih odredišta. U smjeru Črnomerca autobusi prometuju uobičajenim trasama.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će prema potrebi koristiti sva usputna stajališta.

Isto tako, radovi privremeno mijenjaju trase i autobusnih linija 142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja) i 145 (Vrapčanska aleja – Oranice – Vrapačanska aleja).
Autobusi će iz smjera Jačkovine i Oranica uobičajenom trasom prometovati do raskrižja Ilice i Ulice Majke Terezije, produžiti  Alejom Bologne, nastaviti desno Gospodskom ulicom te Bolničkom cestom do Vrapčanske aleje. Iz Vrapčanske aleje autobusi prometuju uobičajenim trasama.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi linija 142 i 145 koristit će stajalište Vrapčanska aleja na Aleji Bologne.Nakon završetka radova u zoni raskrižja Ulice Majke Terezije i Vrapčanske aleje, u nedjelju, 12. lipnja, od 5 do 8 sati traje drugi dio radova kada će za sav promet biti zatvorene Ilica i Aleja Bologne, na dijelu od Vrapčanske ulice do Ulice Medpotoki.

Autobusne linije 120 (Črnomerec – Gajnice), 123 (Črnomerec – Podsused centar – Podsusedsko Dolje) i 131 (Črnomerec – Bizek), tijekom druge faze radova, prometovat će obilazno kako slijedi:

- sa Črnomerca, autobusi će prometovati redovnom trasom  do raskrižja Ilice i Vrapčanske ulice, nastaviti Vrapčanskom ulicom, Ulicama Jačkovina i Branimira Gušića, Bolničkom cestom te Ulicom Medpotoki do Aleje Bologne odakle nastavljaju uobičajenim trasama.

U povratku, autobusi prometuju redovnim trasama do raskrižja Aleje Bologne i Ulice Medpotoki, nastavljaju Ulicom Medpotoki te Bolničkom cestom, Žagarovom i Vrapčanskom ulicom do Ilice i terminala Črnomerec.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima dok će se u smjeru Črnomerca uspostaviti privremeno stajalište u Ulici Medpotoki, poslije raskrižja s Ulicom Sigetje.  Izvan funkcije će biti autobusna stajališta na Aleji Bologne i Ilici, od  Ulice Medpotoki do Vrapčanske ulice.

Za vrijeme zabrane prometa, obilazno će prometovati i autobusne linije 121( Črnomerec – Karažnik – Gajnice), 124 (Črnomerec – Gornji Stenjevec), 130 (Črnomerec – Borčec) i 137 (Črnomerec – Perjavica – Borčec).

Autobusi će sa Črnomerca prometovati uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske ulice, nastaviti Vrapčanskom ulicom, Ulicama Jačkovina i Branimira Gušića do Bolničke ceste odakle prometuju uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U smjeru Črnomerca, autobusi prometuju uobičajenim trasama do raskrižja Bolničke ceste i Gospodske ulice, nastavljaju Bolničkom cestom te Žagarovom i Vrapčanskom ulicom do Ilice i Črnomerca.

Stajališta na Aleji Bologne i Ilici, od  Ulice Medpotoki do Vrapčanske ulice kao i stajalište u Gospodskoj ulici, neće biti u funkciji, a na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.

Isto tako, za vrijeme radova u nedjelju ujutro, obilazno će prometovati i autobusne linije 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra).

Sa Črnomerca, autobusi prometuju redovnom trasom do raskrižja Ilice i Ulice Oranice, nastavljaju lijevo Ulicom Oranice, skreću u Kožinčev put, nastavljaju Ulicom Vrapčanska putina i Samoborskom cestom do Škorpikove ulice odakle skreću na Aleju Bologne i prometuju uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

U povratku, autobusi prometuju redovnim trasama do raskrižja Aleje Bologna i Škorpikove ulice odakle nastavljaju istom izmijenjenom trasom do Črnomerca.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusi će se zaustavljati na stajalištima u zonama raskrižja Ulice Oranice i Ilice te Samoborske ceste i Škorpikove ulice, a neće koristiti stajališta Dubravica, Gajnice i Vrapčanska aleja.

Radovi utječu i na trasu autobusne linije 142 ( Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja), koja će za vrijeme posebne regulacije prometa, sa Vrapčanske aleje prometovati uobičajenom trasom do raskrižja Ulice Branimira Gušića i Bolničke ceste, nastaviti Bolničkom ulicom te Vrapčanskom alejom do terminala na Vrapčanskoj aleji.
Autobus privremeno neće koristiti stajalište u Vrapčanskoj ulici.

Molimo cijenjene putnike za razumijevanje.