Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Blagdan Svih svetih - stanje u prometu

21.00 - Završava izvanredna organizacija javnog prijevoza. S obzirom na to da su groblja otvorena do ponoći, autobusi će putnike u nastavku večeri prevoziti pojačanim kapacitetima na redovnim linijama.

18.00
- I u kasnim poslijepodnevnim, odnosno ranim večernjim satima građani javnim prijevozom kreću prema gradskim grobljima. Na svakom je ukrcajnom koridoru raspoloživo više autobusa koji polaske ostvaruju u razmacima od nekoliko minuta. Unatoč stalnom priljevu putnika, nema gužve, zastoja ili čekanja. Poseban režim prometa i nadalje se primjenjuje, kako očekujemo - do 20 sati. Nakon prestanka izvanredne organizacije prijevoza u prometu će biti redovne autobusne linije, koje će voziti sve dok za to postoji potreba.

15.00 - Na područjima posebne organizacije prijevoza umjeren je intenzitet prometa, ali se ne čeka na ukrcaj za linije koje vode do gradskih groblja. Daljnje jačanje prometa očekuje se uoči tradicionalne svete mise u crkvi Krista Kralja, od 16 sati, kao i molitve za pokojne kod središnjeg križa na Mirogoju.

13.00 - Najveći priljev putnika na svim je područjima posebne prometne regulacije zabilježen oko podneva. Tek povremeno se formirala kolona pješaka, ali bez duljih čekanja na ukrcaj. Istovremeno je, gotovo svake minute, kretalo više autobusa u oba smjera i to na svakoj izvanrednoj liniji. U ovim trenucima u autobuse putnici ulaze odmah po dolasku na stajalište. U nastavku poslijepodneva očekuje se ponovno jačanje prometa. Tijekom cijeloga će dana u tramvajskom i autobusnom prometu biti dodatni prijevozni kapaciteti na području cijele mreže. 

PRESS - ton - aktualno  

12.20 -
Gust je promet na svim koridorima koji dovode do gradskih groblja. Na ukrcaj se povremeno, ali vrlo kratko ponegdje čeka. Autobusi polaze gotovo u svakoj minuti. Jača broj putnika i u povratku.

10.50 - Intenzivan je priljev putnika na izvanredne linije koje s Kaptola voze prema Mirogoju i Krematoriju, a kolona pješaka kontinuirano se i bez zaustavljanja kreće s Trga bana Jelačića do zone za ukrcaj. Pojačan je dolazak putnika i u Dubravi, kao i u Dupcu, ali nema zaustavljanja i duljih čekanja. Autobusi kreću odmah nakon popunjenja.

10.10 - Na Kaptolu se povremeno formira kolona pješaka do Bakačeve ulice, ali se neprestano kreće prema zoni za ukrcaj u autobuse.

10.00 - Pojačan je dolazak putnika do svih ukrcajnih koridora. Više autobusa istovremeno kreće svakih nekoliko minuta.

9.00 - Do izvanrednih autobusnih linija dolazi se pojačanim tramvajskim kapacitetima, bez gužve, zastoja i čekanja na ukrcaj. Intenzivniji priljev putnika očekuje se u nadolazećim satima, za što su osigurani dovoljni prijevozni kapaciteti.

PRESS - ton - aktualno

8.30 - Niti na jednom polaznom stajalištu izvanrednih autobusnih linija nema čekanja. Autobusi kreću svakih nekoliko minuta, a priljev putnika jača.

8. 00 - Uspostavljena je posebna regulacija prijevoza, a promet je ograničen u široj zoni većih gradskih groblja te na pristupnim koridorima.

Izvanredne autobusne linije s Kaptola polaze prema Mirogoju i Krematoriju, iz Dubrave se vozi prema Miroševcu, a iz Dupca prema Markovom polju. Izravna linija povezuje i Kvaternikov trg sa Srebrnjakom, a dodatni se kapaciteti uključuju i na druge linije, ovisno o priljevu putnika.

Intenzivnije prometuju i tramvaji koji dovode do područja na kojima traje posebni prometni režim. Na cijelom je gradskom području javni prijevoz besplatan.

PRESS - tonska najava