Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

VIP Snow Queen Trophy

Izvanrednu organizaciju prijevoza gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa VIP Snow Queen Trophy koje se 3. i 5. siječnja održavaju na Medvednici, i ove godine realizira Zagrebački električni tramvaj.

Izvanredna organizacija počinje tramvajskim prijevozom putnika do Mihaljevca te autobusnim od Mihaljevca do Sljemena.

Uz postojeće, uspostavit će se novo izlazno-ulazno tramvajsko stajalište na terminalu Mihaljevac, na Ksaverskoj cesti, neposredno prije raskrižja s Gračanskom cestom, kako bi se putnicima osigurao najkraći mogući put od tramvaja do autobusa (i obrnuto).

Autobusni promet
Ulazak (izlazak) putnika u autobuse izvanredne linije bit će na istočnoj strani Gračanske ceste, sjeverno od raskrižja s
Ksaverskom (uz terminal Mihaljevac).
Prometovat će dvije izvanredne autobusne linije:
  • Mihaljevac - Dom željezničara (zona A - crvena)
  • Mihaljevac - Žensko sedlo (zona B - plava)
Za vrijeme održavanja natjecanja „Ladies World Cup“ u utorak, 3. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10.00 i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19.00 sati, a za vrijeme održavanja natjecanja „Men's World Cup“ u četvrtak, 5. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza počet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 11.00 i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 21.00 sat.

Ostale autobusne linije
Autobusi linije 102 Britanski trg - Mihaljevac, prometovat će skraćeno redovnom trasom  u četvrtak, 5. siječnja, približno od 10.30 do 13.30 sati, te će kao početno-krajnje stajalište koristiti lokaciju Šestinski
vijenac/Šestine (crkva). Autobusi će redovnom trasom ponovno voziti prema procijeni glavnog prometnika (ovisno o prometnom opterećenju u zoni terminala).
Autobusi linije 233 Mihaljevac - Markuševec prometovat će redovnom trasom.
Izvanredna linija 140 Mihaljevac – Sljeme, koja prometuje kao zamjena za žičaru, u utorak i četvrtak, 3. i 5. siječnja, neće prometovati.