Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Dovršene sve pripreme za snijeg!

Prema najavama meteorologa, Zagreb bi uskoro mogao prekriti snježni pokrivač zbog čega su sve službe Zagrebačkog električnog tramvaja u pripravnosti.

Kako bi se u najvećoj mjeri osigurala što bolja prometna povezanost tijekom zimskih uvjeta na cestama, koliko god je to moguće, djeluje se preventivno,  ponajprije pripremom infrastrukture, vozila i osoblja.

Za nesmetan tijek prometa brine i zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice već su pripravne za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija u programu su prioritetnog čišćenja od snijega. U koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba održavat će se što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza. 

Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, posebice na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje. Zato, tijekom snježnih uvjeta u gradu, savjetujemo ranije kretanje prema odredištu.

Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne možemo preventivno utjecati, telefonska linija Pozivnog centra 072 500 400 dostupna je 24 sata, a sve informacije moći ćete pratiti i na našoj internetskoj stranici.