Preuzimanje besplatnih kupona za 2021. godinu temeljem Odluke o socijalnoj skrbi

Preuzimanje besplatnih kupona za 2021. godinu temeljem Odluke o socijalnoj skrbi
Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj započeo je u ponedjeljak, 4. siječnja s izdavanjem besplatnih godišnjih kupona za 2021. godinu umirovljenicima čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno, korisnici zajamčene minimalne naknade nesposobni za rad i privređivanje te roditelji njegovatelji.

Od utorka, 5. siječnja,
kupone mogu preuzeti i osobe starije od 65 godina života, koje nisu korisnici mirovine, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200 kuna mjesečno.

Od četvrtka, 7. siječnja, kupone mogu preuzeti i dobrovoljni darivatelji krvi, dok od srijede, 13. siječnja, kupone mogu preuzeti udovice i roditelji poginulih branitelja.

Podsjećamo, izdavanje besplatnih godišnjih kupona osobama s invaliditetom započelo je u četvrtak, 24. prosinca 2020. godine.

Osobe kojima nije reguliran status u sustavu prava za 2021. godinu, a u 2020. godini su imale pretplatni kupon, trebaju se javiti u Područni ured gdje su prijavljene kako bi regulirale svoj status.

Za sve korisnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i nalaze se u elektroničkom sustavu, preuzimanje kupona je dostupno na svim prodajnim mjestima ZET-a te ugovornih partnera, Tiska i iNovina.
Top