Prijevoz na blagdan Svih svetih - aktualno
20.00 - Uz vizuru gradskih groblja osvijetljenih brojnim lampašima koje su građani upalili za svoje najmilije, završena je i ovogodišnja izvanredna organizacija prijevoza prema grobljima. I ova organizacija je zahvaljujući vrijednim djelatnicima ZET-a, kao i putnicima koji su se pridržavali  uputa dežurnih prometnih  djelatnika na terenu, odrađena uspješno i bez ikakvih poteškoća. Od 20 sati u prometu ostaju redovne autobusne linije koje će biti pojačane dodatnim prijevoznim kapacitetim.

18.40 - Prema terminalu Kaptol, kao i onima u Dubravi, Dupcu i Kvaternikovom trgu putuje sve veći broj posjetitelja gradskih groblja. Autobusi polaze u razmacima od nekoliko minuta, a tako će biti do 20 sati, kada se očekuje završetak izvanredne organizacije.

17.45 - Građani sa središnjeg zagrebačkog trga u koloni koja se neprestano kreće dolaze do Kaptola i stajališta na kojem ih čekaju brojni autobusi koji odmah započinju vožnje prema  Mirogoju i Krematoriju. Slična je situacija i na ostalim područjima posebne organizacije prijevoza putnika. Nema poteškoća ili dužeg čekanja niti na jednoj izvanrednoj liniji.

16.30 - Izvanredne autobusne linije do sada je koristilo gotovo 130.000 putnika. Trenutno je nešto intenzivniji povratak prema terminalima u Dubravi i Dupcu. Jači priljev putnika očekuje se i s Mirogoja prema Kaptolu, a nakon što završi misno slavlje koje je započelo u 16 sati. I u nastavku poslijepodneva, kao i večeri, bit će osigurani dovoljni prijevozni kapaciteti.

15.00 - Rano je poslijepodne, a dinamika polazaka izvanrednih autobusnih linija prema gradskim grobljima je i dalje  intenzivna. Brojni građani  ulaze u autobuse, uz upute dežurnog prometnog osoblja koji brinu i o smještaju u putničkom prostoru s obzirom na to da se u vozila unose svijeće i cvjetni aranžmani. Započela su misna slavlja na Miroševcu i Markovom polju. U 16 sati započet će misno slavlje i na Mirogoju, a zbog očekivano jačeg priljeva putnika u prometu je na izvanrednim linijama više od 80 autobusa.

13.00 - Autobusi s Miroševca popunjeni kreću prema Dubravi. Slična je situacija i u povratku s Markovog polja prema Dupcu. Na Kaptolu, no i s Mirogoja i Krematorija, jača priljev putnika. Međutim, više od 80 autobusa još od jutarnjih sati dovoljni su za vožnju bez duljih čekanja i zaustavljanja. Intenzivniji je i tramvajski promet u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored vožnje na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17. U prometu je i tramvajska linija 8. Bez poteškoća putuje se do zona početnih stajališta izvanrednih autobusnih linija.

12.00 - Blagdanska zvona s katedrale oglasila su se točno u podne. U protekla četiri sata više od 40.000 građana koristilo je izvanredne autobusne linije za putovanje prema većim zagrebačkim gradskim grobljima, kao i za povratak prema Kaptolu, Dubravi, Dupcu i Kvaternikovom trgu.  Autobusi kreću odmah po popunjenju, odnosnu uz eventualno zadržavanje na stajalištu od 3 do 4 minute.

11.15 - Od 8 sati, kada je započela posebna organizacija prijevoza putnika prema gradskim grobljima, ostvareno je više od 250 polazaka. Građani do ukrcajnih koridora pristižu u sve većem broju, no kolone koje povremeno formiraju neprestano se kreću. Osigurani su dovoljni prijevozni kapaciteti, a vozi se bez duljih čekanja i zaustavljanja.

10.10 - Na izvanrednim autobusnim linijama nema poteškoća, a nesmetano voze i tramvaji  koji dovode do zona ukrcajnih koridora, odnosno do područja posebne organizacije prijevoza. Građani u sve većem broju pristižu do autobusa, koji kreću odmah po popunjenju.

9.15 - Autobusi prema zagrebačkim grobljima polaze svakih nekoliko minuta i voze na dionicama Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo polje.  Uspostavljena je i izvanredna autobusna linija Podsused centar - Poljanica - Gornja Bistra. Nešto je veći priljev putnika na terminalu Kaptol, no nema duljih čekanja na prijevoz. Prometno osoblje na ulaznim i izlaznim stajalištima pruža asistenciju putnicima kako bi cijeli proces protekao što sigurnije i jednostavnije.

8.00 - Započela je izvanredna organizacija prijevoza te su se autobusi s prvim putnicima uputili prema gradskim grobljima. U tramvajskom i autobusnom prometu u primjeni je nedjeljni vozni red. Kako bi se osigurao brži i jednostavniji dolazak do zona izvanrednih autobusnih linija, na tramvajskim linijama 4,6,7,11,12,14 i 17 prijevozni kapaciteti su pojačani, a  prometu je i tramvajska linija 8.

7.30 - ZET je u potpunosti spreman za današnju izvanrednu organizaciju prijevoza. Od 8 sati u prometu će biti izvanredne linije koje će građane voziti do Mirogoja i Krematorija, Miroševca i Markovog polja, a na kojima će prijevoz biti besplatan, kao i izvanredna linija Podsused centar - Poljanica - Gornja Bistra. S obzirom na posebnu regulaciju prometa u zonama gradskih groblja, pozivamo građane da za dolazak do groblja koriste javni gradski prijevoz.
Top