Svečana proslava 95 godina Zagrebačkog orkestra ZET-a

Svečana proslava 95 godina Zagrebačkog orkestra ZET-a
Protekle subote središte Zagreba bilo je ispunjen zvukovima limene glazbe. Članovi Zagrebačkog orkestra ZET-a kretali su se iz Radićeve ulice prema Trgu bana Josipa Jelačića svirajući skladbu “Na Sljeme”, dok je istovremeno, iz pravca Europskog trga prema glavnom Trgu pristizala Gradska glazba Sinj izvodeći skladbu “Živila Hrvatska”.

Orkestri su se spojili na glavnom gradskom trgu gdje su ih dočekali pripadnici Kravat pukovnija Zagreb koji su tom prilikom uprizorili i program Smjene straže. Dva orkestra su pred ugodno iznenađenim prolaznicima zajedno odsvirali skladbe “Serbus Zagreb” i “Sinjski alkari“, a potom uz vodstvo Kravat pukovnije, krenuli prema Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, gdje su održali koncert. 

Na koncertu su, među brojnim gledateljima koji su uživali u zvucima poznatih skladbi i koračnica,, bili i izaslanici gradova Zagreba i Sinja, predsjednik Gradske glazbe Sinj Petar Pavlović  i direktor ZET-a Marko Bogdanović.

Ova manifestacija održana je kao uvod u proslavu dviju velikih obljetnica - 95. rođendana Zagrebačkog orkestra ZET-a i 160 godina postojanja Gradske glazbe Sinj. 
 
Top