Gradonačenik Bandić: Hvala vrijednim djelatnicima ZET-a

19. ožujka 2020.

Gradonačenik Bandić: Hvala vrijednim djelatnicima ZET-a

Gradonačenik Bandić: Hvala vrijednim djelatnicima ZET-a

"Hvala svim vrijednim djelatnicima ZET-a, a posebno vozačicama i vozačima tramvaja i autobusa koji su zaslužni za to da javni gradski prijevoz i u ovoj kriznoj situaciji funkcionira besprijekorno", poručio je gradonačelnik Milan Bandić, na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana ispred Upravne zgrade ZET-a na trešnjevačkoj Remizi. Izrazio je uvjerenje kako će gradski prijevoz tako funkcionirati i ubuduće te se zahvalio predsjednici Uprave Ljubi Žgeli i njenim suradnicima na organizaciji prometa i dosljednom pridržavanju svih mjera zaštite koje izdaju Nacionalni i Gradski stožeri civilne zaštite.

Gradonačelnik Bandić najavio je kako će ZET od ponedjeljka, 23. ožujka uvesti reducirani vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu te je podsjetio kako se sva vozila ZET-a dezinficiraju tri puta dnevno, kao i na to da je na svim terminalima i okretištima osigurano dovoljno dezinfekcijih sredstava. Pozvao je i sve one koji se voze javnim prijevozom da koriste elektronske kartice kako bi se izbjegavao bespotreban kontakt vozača s putnicima. 

Gradonačelnik je najavio kako od danas kreću pregovori sa sindikatima "o potezima i odlukama koje treba donijeti ili predložiti Gradskoj skupštini".

Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Žgela kazala je kako reducirani vozni red uvodimo zbog smanjene prometne potražnje.

"Cilj nam je zaštititi zdravlje naših djelatnika kako bi i ubuduće mogli biti na usluzi Gradu Zagrebu i svim našim sugrađanima koji koriste javni prijevoz", kazala je predsjednica Uprave, te podsjetila kako su radnici ZET-a dobili zaštitne maske i rukavice, a nabavljena su i sva zaštitna sredstva koja su u ovom trenutku dostupna na tržištu.

Top