Manifestacija „Trešnjevka se budi“ uz ZET

14. lipnja 2021.

Manifestacija „Trešnjevka se budi“ uz ZET

Manifestacija „Trešnjevka se budi“ uz ZET

U organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, u subotu 12. lipnja održana je manifestacija „Trešnjevka se budi“, u sklopu koje su cijelom dužinom Ozaljske i Tratinske ulice održavani različiti programi i događanja.

Manifestacija je znakovito započela u 8 sati ujutro, kada je s Remize prema Tržnici Trešnjevka krenuo Zagrebački orkestar ZET-a, čiji su članovi prekrasnim zagrebačkim šlagerima „razbudili“ stanovnike i najavili početak otvorenje cjelodnevnog programa.

Kako je ZET već 85 godina sastavni dio Trešnjevke, gdje je daleke 1936. godine otvoreno tramvajsko spremište, ZET se priključio manifestaciji organiziranim obilaskom Remize. Posjetitelje je dočekao jedinstveni turistički tramvaj iz 1924. godine, u kojem su uz stručno vodstvo obišli tramvajsko spremište, praonicu tramvaja i stolarsku radionicu kako bi dobili uvid u svakodnevne radne procese koji se obavljaju na Remizi. Uz priliku za fotografiranje, posjetitelji su mogli čuti i zanimljive informacije o povijesti ZET-a, razvoju javnog gradskog prijevoza te nekadašnjem širenju tramvajske mreže do Trešnjevke i izgradnji spremišta, servisa i ostalih objekata na Vurovčici.

Top