Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu održan Dan karijera

01. lipnja 2022.

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu održan Dan karijera

Na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu održan Dan karijera

U organizaciji Ureda za stručnu praksu i razvoj karijera pri projektu PRISTUP, u srijedu, 1. lipnja organiziran je Dan karijera Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o manifestaciji namijenjenoj studentima te njihovu povezivanju s predstavnicima poslodavaca kako bi se informirali o praktičnim znanjima koja su potrebna i važna na tržištu rada.

Dan karijera službeno je otvorila voditeljica ureda za stručnu praksu i razvoj karijera, mag. ing. traff. Mirjana Lebo Pavičić, koja je izrazila zahvalnost svima koji su odazvali pozivu za sudjelovanje na ovoj manifestaciji te poručila kako Fakultet prometnih znanosti ima za cilj obrazovati izvrsne inženjere koje će budući poslodavci učiniti vrhunskim stručnjacima. Prodekan za znanost i vanjsku suradnju, FPZ-a izv. prof. dr. sc. Marko Šoštarić istaknuo je kako je za društveni i gospodarski zemlje najvažnija primjena znanja stečenog na fakultetu. Naglasio je i kako je Dan karijera prilika da poslodavci kažu što budući inženjeri trebaju znati. 

Studentima se predstavilo 10-ak tvrtki iz područja prometne struke (cestovni smjer, gradski smjer, smjer logistika, smjer informacijsko-komunikacijski promet, smjer inteligentni transportni sustavi, zračni smjer i željeznički smjer), koje su studente upoznali s planovima zapošljavanja i koje kompetencije traže od svojih budućih zaposlenika.

Među njima je bio i Zagrebački električni tramvaj, na čijem su izložbenom pultu studenti mogli saznati sve o planovima i rješenjima za unaprjeđenje javnog gradskog prijevoza, s ciljem povećanja  prometne učinkovitosti i udobnosti za putnike. Zaposlenici našeg Odjela za razvoj prometa, na čelu s Josipom Miletićem strpljivo su odgovarali na pitanja studenata, koji su iskazali interes  za sve smjernice poslovanja ZET-a. Dan karijera je samo jedan od oblika suradnje ZET-a i FPZ-a budući već godinama u našu tvrtku dolazi desetak studenata na stručnu praksu.

Studenti su se i na ostalim izložbenim punktovima mogli predstaviti potencijalnim poslodavcima i izravno informirati o zahtjevima tržišta rada. A iz prve ruke mogli su saznati i razne zanimljivosti iz prakse od bivših studenata, koji su danas uspješni ljudi iz struke.

Ovaj Dana karijera na Fakultetu prometnih znanosti ostvario je glavni cilj: poslodavci su studentima predstavili svoje djelatnosti i iskazivanje potrebe za poslom, a Fakultet je upoznao gospodarstvenike sa studijskim programima, a usto su ostvareni i mnogi kontakti koji bi se mogli pretvoriti u posao, odnosno angažiranje studenata u nekoj od kompanija.

Top