Odana počast poginulim i nestalim braniteljima - djelatnicima ZET-a

29. svibnja 2020.

Odana počast poginulim i nestalim braniteljima - djelatnicima ZET-a

Odana počast poginulim i nestalim braniteljima - djelatnicima ZET-a

U spomen na sve koji su dali živote pri stvaranju samostalne Hrvatske, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u petak, 29. svibnja položio vijenac i zapalio svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima – djelatnicima ZET-a na trešnjevačkoj Remizi.

Povodom Dana branitelja grada Zagreba i Dana državnosti, koji se obilježava 30. svibnja, vijence su također položili izaslanstvo Ministra hrvatskih branitelja, predstavnici Uprave i Sindikata ZET-a te Udruga branitelja ZET-a s obiteljima poginulih i nestalih branitelja.

„Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo svima onima koji su položili svoj život na oltar domovine. Hvala im što su nam omogućili da živimo u miru i slobodi“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Udruge branitelja ZET-a te Zajednice udruga branitelja grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, Darko Matijević istaknuo je kako je ZET tijekom Domovinskog rata imao više od 1300 branitelja, poginulo je njih 13, a dvojica se još uvijek vode kao nestali.

„Svake godine obilježavamo sve važne datume i obilazimo grobna mjesta svih naših ljudi koji su dali ono najvrijednije za našu domovinu - a to je svoj život“, rekao je Matijević.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Dinko Tandara svim je zagrebačkim braniteljima čestitao njihov dan te poželio da se obilježavanje proslavi onako kako branitelji to i zaslužuju – dostojanstveno.

„Došli smo se pokloniti poginulim braniteljima grada Zagreba i Zagrebačkog električnog tramvaja. Ministarstvo hrvatskih branitelja će se uvijek sjećati naših poginulih suboraca. To je naša dužnost. Kao što je naša dužnost i skrbiti o svim preživjelima braniteljima koji trebaju pomoć“, kazao je Tandara.

Top