Priopćenje povodom prosvjeda na okretištu u Prečkom

Priopćenje povodom prosvjeda na okretištu u Prečkom
ZET d.o.o. je na dan najavljenog prosvjeda upozorio MUP da je prosvjed na okretištu tramvaja Prečko u biti zlouporaba prava na okupljanje jer predstavlja zakonom zabranjeni pokušaj utjecaja na sud pred kojim se vodi spor po tužbi obitelji Maršanić protiv tvrtke ZET d.o.o., radi predaje zemljišta na kojem je izgrađena tramvajska pruga i na kojima je održan prosvjed.

S obzirom na izjave predstavnika obitelji Husić u javnosti, ZET potvrđuje da je izgradio predmetnu prugu i prateću infrastrukturu te da je vlasnik iste. Kao takav je imao pravo sudjelovati u upravnom postupku povrata predmetnog zemljišta, te svoje pravo ostvaruje kroz zakonom propisane institute.

Po saznanjima ZET-a, a koja crpi iz javnih evidencija u zemljišnim knjigama, vidljivo je da je obitelji Maršanić vraćen najveći dio predmetne parcele prije 8 godina i da su u dijelu istu prodali.

Ostatak na kojem je izgrađena pruga predmet je sudskog spora i upravnog postupka te se isti tamo moraju i razriješiti - na sudu i pred upravnim tijelima, a nikako na ulici.

Stoga prosvjede ne možemo sagledavati kao iskorištavanje prava na demokratske slobode, već zlouporabu istoga radi ostvarenja privatnih interesa. U pozadini se razotkriva isključivi interes da se ovakvim postupanjem natjera Grad Zagreb da obitelji Maršanić isplati veću naknadu od one koju je isplaćivao drugim osobama u istim pravnim situacijama.
Top