Svečano otvorena Žičara Sljeme

23. veljače 2022.

Svečano otvorena Žičara Sljeme

Svečano otvorena Žičara Sljeme

U srijedu u podne, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima svečano je pustio u promet novoizgrađenu Žičaru Sljeme na polaznoj postaji u Gračanskom dolju.
 
Na otvorenju su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet te direktor ZET-a Marko Bogdanović.
 
Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da mu je drago što otvara žičaru te se zahvalio svima koji su proteklih osam mjeseci uložili velike napore kako bi se riješile pravne zavrzlame i stvorili uvjeti za otvaranje žičare.
 
"Puno toga je lošeg rečeno o žičari, ali ja bih da se od danas okrenemo budućnosti da vidimo na koji način možemo što više koristiti ovu žičaru. Vjerujem da će se brojni građani koji će koristiti ovu žičaru uvjeriti da je vožnja sigurna i udobna. A nadam se da će se i gosti našeg Grada provozati Žičarom kao jednom novom turističkom atrakcijom", rekao je Tomašević.
Dodao je kako se prilikom izrade cjenika za korisnike Žičare nastojalo naći optimalno rješenje, ali i naglasio kako će sada fokus Grada, gradskih institucija i partnera biti usmjeren na Sljeme.
"Od danas pa do kraja našeg mandata radit ćemo na povećanju sadržaja na Sljemenu i unaprjeđenju postojeće infrastrukture za sve posjetitelje koji će koristiti Žičaru da bi došli na Sljeme", kazao je gradonačelnik Tomašević.
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je kako se danas ostvaruje san mnogih Zagrepčana.
"Žičara je novi-stari simbol Sljemena i cijelog Zagreba. Ovakvi projekti su iznimno važni za razvoj Zagreba kao metropole, s velikim ambicijama u turističkom smislu", istaknuo je ministar Butković, dodavši kako je Žičara samo jedan u nizu partnerskih projekata Vlade RH i Grada Zagreba.
 
Direktor ZET-a zahvalio se gradonačelniku Tomaševiću, ministru Butkoviću i svima koji su radili na ishođenju svih potrebnih dozvola kako bi danas mogli otvoriti Žičaru Sljeme. 
"U ZET-u smo svjesni naše odgovornosti te ćemo opremom i objektima upravljati manirom dobrog gospodara. Obzirom na sve okolnosti pod kojima je nastala ova investicija, ostaje mi da našoj Žičari zaželim dug život i puno zadovoljnih korisnika", poručio je Bogdanović.
 
Cjenik, radno vrijeme i više detalja o Žičari Sljeme pročitajte ovdje

 

Top