Tramvaj posvećen legendarnoj Dinamovoj generaciji iz 1982.!

21. ožujka 2022.

Tramvaj posvećen legendarnoj Dinamovoj generaciji iz 1982.!

Tramvaj posvećen legendarnoj Dinamovoj generaciji iz 1982.!

ZET-ov tramvaj oslikan u prigodne motive povodom 40. obljetnice legendarne Dinamove generacije iz 1982. godine, danas je predstavljen na okretištu Maksimir .

Na predstavljanju tramvaja uz druženje i vožnju bili su prisutni predstavnici Uprave kluba te članovi ove uspješne generacije Dinama koja je osvojila Prvenstvo Jugoslavije, a čije fotografije i novinski isječci iz tog doba krase ovaj niskopodni tramvaj ZET-a.

Kako prenosi GNK Dinamo Zagreb, događaj su uveličali Miroslav Ćiro Blažević, Josip Čačković, Rudolf Belin, Marijan Vlak, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Džemal Mustedanagić, Zvonko Marić i Gordan Mohor. 

Legendarna desetka Dinama, Marko Mlinarić bio je oduševljen ovom idejom, koja mu je prizvala i uspomene na vožnje tramvajem: "Prekrasno izgleda, dirnuti smo, hvala našem Dinamu, ljudima iz kluba i gospodi iz ZET-a na ovoj akciji. Jedan sam od rijetkih koji se do kasna vozio tramvajem, čak i kad sam počeo igrati za prvu momčad. Auto školu sam položio tek u 30. godini."

Fotografija neizostavnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je "upravljao" ovom momčadi, nalazi se na tramvaju tik uz vozačko mjesto, za što je Ćiro u šali istaknuo kako drugačije nije moglo ni biti, nego da je odmah do vozačkog mjesta. 

Riječ je o generaciji koja je zlatnim slovima utkana u povijest kluba i sportsku tradiciju Zagreba, a ovim tramvajem koji će voziti zagrebačkim ulicama, čuva se  sjećanje na vrhunske izvedbe nogometnih virtuoza.Autor prikazanih fotografija: Marko Lukunić/Pixsell.

Top