Tramvajima ponovno do Mihaljevca i Gračanskog Dolja

19. lipnja 2020.

Tramvajima ponovno do Mihaljevca i Gračanskog Dolja

Tramvajima ponovno do Mihaljevca i Gračanskog Dolja

Nakon što su nadležne službe sanirale posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve, Ribnjaka i Medveščaka preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti i uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i  naponskoj mreži, od subote, 20. lipnja, u promet se vraćaju tramvajske linije 8 (Mihaljevac – Zapruđe) i 15 (Mihaljevac – Gračansko Dolje), a linija 14 ponovno povezuje Mihaljevac i Zapruđe.

Uspostavom navedenih linija, ponovno je tramvajima povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.

Navedenom relacijom u pratnji suradnika provozali su se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Žgela, a gradonačelnik je tom prilikom istaknu kako nisu htjeli požurivati otvorenje ove i drugih trasa jer sigurnost građana je na prvom mjestu te im se zahvaljuje na strpljenju.

- Potres nije oštetio tračnice i ležišta, opasnost je prijetila od urušavanja objekata uz tračnice, naročito u centru grada. Nakon tri mjeseca ljudi opet mogu javnim prijevozom stići do svojih odredišta. Nismo htjeli forsirati otvorenje ove i drugih trasa jer je sigurnost na prvom mjestu. Zahvaljujem građanima na razumijevanju“, poručio je gradonačelnik.

Trasa linije 14: Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe.

Podsjećamo kako linija 8 sukladno uobičajenom rasporedu ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo u subotu, 20. lipnja.
 
Informacije o trasama i rasporedu vožnje bit će dostupne na početno-krajnjim stajalištima ili pozivom na broj 072 500 400.
 
Stručne službe intenzivno rade na terenu kako bi se plavi tramvaji uskoro vratili i na središnji gradski trg čime će se u potpunosti normalizirati tramvajski promet u Zagrebu.


Top