Tramvajske linije 7 i 12 opet voze zagrebačkim ulicama

04. svibnja 2020.

Tramvajske linije 7 i 12 opet voze zagrebačkim ulicama

Tramvajske linije 7 i 12 opet voze zagrebačkim ulicama

U ponedjeljak popodne s terminala u Dupcu, u sklopu druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, u promet je puštena tramvajska linija 7 (Savski most – Dubec) koja povezuje Dubec, preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora sa Savskim mostom.
 
Puštanje u promet tramvaja linije 7, prigodno oslikanog vatrogasnim motivima povodom 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, biila je ujedno i prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa. 

"Ovo je naše hvala zagrebačkim vatrogascima koji su nakon potresa izvršili 4.200 intervencija i sanirali preko 3.500 dimnjaka. Puštanjem u promet ove tramvajske linije, koja će voziti Maksimirskom i Šubićevom ulicom, postupno normaliziramo autobusni i tramvajski promet u Gradu", izjavio je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških preporuka prilikom vožnje u tramvajima i autobusima.
 
Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Žgela najavila je kako će uskoro u prometu biti i ostale tramvajske linije. 

"Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, ovisno o dinamici radova u Vodnikovoj ulici, tramvaji će početi voziti preko Glavnog kolodovora. Na taj ćemo način obuhvatiti sve linije tramvajskog prometa u Gradu Zagrebu, osim onih linija u samoj gradskoj jezgri", kazala je Ljuba Žgela. 
 
Od jutarnjih sati u prometu se nalazi i tramvajska linija 12 (Ljubljanica – Dubrava), a linija 5 je vraćena na svoju uobičajenu trasu Prečko – Dubrava.
 
Linija 12 prometuje izmijenjenom trasom : Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva -  Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska - Dubrava.
 
Istovremeno, tramvajska linija 5 prometuje svojom uobičajenom trasom : Prečko – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg - Maksimirska – Dubrava.
 
Podsjećamo i kako od 27. travnja tramvajska linija 3 prometuje trasom Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće, dok linija 14 prometuje od Zapruđa preko remetinečkog rotora do Ljubljanice.
 
Tramvajske linije prometuju prema prilagođenom rasporedu vožnje, a detaljnije informacije o trasama linija kao i važećem rasporedu možete provjeriti OVDJE.

Povodom blagdana Svetog Florijana te 150 godina vatrogastva u Gradu Zagrebu, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i pripadnicima ZET-ovog Odjela zaštite od požara, upučujemo čestitke za njihov dan, uz želju za što manje intervencija. 

Top