U prodaji dnevne i godišnje karte za bicikliste na žičari Sljeme

05. svibnja 2023.

U prodaji dnevne i godišnje karte za bicikliste na žičari Sljeme

U prodaji dnevne i godišnje karte za bicikliste na žičari Sljeme

Slijedom zahtjeva korisnika, od subote, 6. svibnja, uvode se dnevne i godišnje karte za bicikliste, posebice ljubitelje popularnog „downhilla“, koji Žičaru Sljeme imaju potrebu koristiti višekratno od podnožja prema vrhu Sljemena. Radi se o kartama koje će istovremeno vrijediti za prijevoz i osobe i bicikla.
 
Cijena takve dnevne biciklističke karte iznosit će 25 eura i vrijedit će za neograničen broj putovanja isključivo s donje postaje Žičare na gornju postaju Žičare na dan prijevoza odnosno kupnje. Cijena godišnje biciklističke karte iznosit će 300 eura i vrijedit će godinu dana od dana kupnje za neograničen broj putovanja također isključivo s donje postaje Žičare na gornju postaju Žičare. Prilikom prve kupnje biciklističke karte, bit će potrebno izraditi elektroničku karticu na prodajnim mjestima žičare u iznosu od 3,98 eura, a kojoj će se potom pridružiti odgovarajuća dnevna ili godišnji karta.
 
Postojeća karta za prijevoz bicikla uvedena kao dodatna naknada po biciklu u iznosu od 2,65 eura ostaje i dalje za sve one koji imaju potrebu samo za jednokratnim prijevozom bicikala.
 
Napominjemo kako je u jednoj gondoli moguć prijevoz dvije osobe i dva bicikla. Putnici koji ulaze s biciklima obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike, te kako bi se prevezli na siguran način.
 
Podsjećamo kako je nova Žičara Sljeme u promet puštena 24. veljače 2022. godine, a da je dodatna karta za prijevoz bicikla uvedena 16. travnja 2022. godine. Do 31. ožujka 2023. godine prodana je ukupno 7.471 jednokratna karta za bicikle.
 
Tijekom tog razdoblja određena skupina korisnika stalno je iskazivala potrebu za uvođenjem jedinstvene karte za prijevoz osobe i bicikla. Stoga je uvođenje dnevne i godišnje biciklističke karte odgovor na potrebe sugrađana i sugrađanki koje kontinuirano koriste prijevoz žičarom, i to isključivo od podnožja prema vrhu žičare.
 
Prodaja dnevnih i godišnjih karata počinje od sutra u 8.30h na prodajnim mjestima Žičare.

Top