Veliki interes građana za vožnju Žičarom

24. veljače 2022.

Veliki interes građana za vožnju Žičarom

Veliki interes građana za vožnju Žičarom

Prvi putnici krenuli su u četvrtak u 9 sati s Donje postaje na vožnju Žičarom do vrha Sljemena. Interes za vožnjom je iznimno velik, a pristižu putnici svih uzrasta, od najmanjih skijaša do umirovljenika. Do 12 sati, Žičarom se u jednom smjeru prevezlo preko 2.500 putnika te nisu zabilježene poteškoće. 

Do Donje postaje svakih nekoliko minuta pristižu grupe građana i tramvajskom linijom 15, te se povremeno stvara red za kupnju karata i ulazak u gondole, no sve protječe bez poteškoća i u dobrom raspoloženju. 

Podsjećamo kako su u primjeni promotivne cijene karata, a napominjemo kako pravo na besplatne karte imaju djeca do 15 godina starosti te osobe s invaliditetom koje ostvaruju pravo na besplatan prijevoz temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba. Naglašavamo kako su i ti korisnici obvezni na šalteru prodaje preuzeti svoju besplatnu kartu kako bi se registrirali prilikom ulaska u gondole.

Kako bi se izbjegle eventualne prometne gužve u zoni Gračanskog dolja, za dolazak do Donje postaje svakako savjetujemo korištenje linija javnog gradskog prijevoza. Do početne postaje  prometuju autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), 227 (Svetice - Gornji Bukovac - Gračansko dolje) i 233 (Mihaljevac – Markuševec). Autobusna stajališta uspostavljena su na Gračanskoj cesti, u zoni Žičare Sljeme. Ukoliko se do Žičare odlučite doći tramvajem, potrebno je na okretištu Mihaljevac, do kojeg stižete tramvajskim linijama 8 ili 14, nastaviti putovanje tramvajskom linijom 15 (Mihaljevac - Gračansko dolje). Na četvrtom, odnosno zadnjem stajalištu Gračansko dolje, ugledat ćete impresivan objekt Donje postaje Žičare. Vožnja od okretišta Mihaljevac do Žičare traje 5 minuta.

Obzirom na iznimno velik interes, još jednom ljubazno molimo građane za strpljene prilikom čekanja na ulazak u gondole i početak nezaboravne vožnje. 

Top