Vozač autobusa spasio ranjenu sovu

28. studenog 2021.

Vozač autobusa spasio ranjenu sovu

Vozač autobusa spasio ranjenu sovu

Prvu adventsku nedjelju u Zagrebu obilježio je vozač ZET-ovog autobusa na liniji 268, Dario Buzjak koji je svojom plemenitom gestom oduševio cijelu naciju.

Na posljednjoj vožnji te večeri iz Velike Gorice, Dario je na Aveniji Većeslava Holjevca, između Male Mlake i Velikog polja, ugledao ranjenu sovu. Zaustavio je autobus, izašao, nježno uzeo pticu u naručje te je smjestio u svoju kabinu i nastavio put prema Glavnom kolodvoru.

Nesvakidašnja priča s linije 268 izazvala je veliku medijsku pozornost, a oduševljeni su bili i zaposlenici Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu koji su na svojoj Facebook objavili pohvalu i zahvalu Dariju na plemenitoj gesti:
„Vozač nas je nazvao i pričekao naš dolazak. Ništa mu nije bilo teško. Hvala mu! Tako se vole životinje!. Daljnju skrb o sovi preuzimaju kolege iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba“, objavili su iz Azila.

U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba utvrđeno je da sova ima slomljeno krilo. Krilo joj je odmah imobilizirano i dana joj je odgovarajuća terapija.

Ova gesta ganula je i ravnatelja Zoološkog vrta grada Zagreba, Damira Skoka:
„Da gospodin Dario nije pokupio ranjenu sovu, sljedeći bi ju automobil pregazio. On joj je sigurno spasio život. Mi ćemo se potruditi da je do kraja spasimo i osposobimo za povratak u prirodu", kazao je Skok.

Inače, nije sova jedina životinja koju je Dario spasio. Naime, prije nekoliko godina slična situacija dogodila mu se i u Planini Gornjoj, u blizini Dubrave kada je uz pomoć djelatnika Dumovca spasio psa.

„Prvo treba biti čovjek,  a onda sve ostalo“, poručio je Dario novinarima Večernjeg lista.

Top