ZET podržao "Dan plave zvijezde"

06. lipnja 2020.

ZET podržao "Dan plave zvijezde"

ZET podržao

Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) obilježila je u subotu, 6. lipnja, četvrtu godinu zaredom „Dan plave zvijezde“.

Riječ je o zdravstveno-edukativnom događaju kojim se nastoji jačati svijesti kod građana o važnosti prevencije raka debelog crijeva te davanja podrške oboljelima od ove zloćudne bolesti.
 
Tim povodom, Udruga Pogled iz novog kuta, ovaj značajan dan obilježila je vožnjom ZET-ovim panoramskim autobusom kako bi diljem Zagreba kod građana podigla svijest o ovoj zločudnoj bolesti od koje je u Hrvatskoj godišnje 3500 novooboljelih te više od 2000 umrlih.

Na ove porazne brojke osvrnula se i predsjednica Udruge, gospođa Nives Morić: „Zadnja statistika pokazuje 200 više oboljelih osoba u odnosu na godinu prije. Tako da ne bih rekla da je dobra situacija i mislim da moramo svi skupa poraditi“


Vožnja je započela u 11 sati sa Zrinjevca, a članovi Udruge su duž cijele trase, kroz nekoliko gradskih četvrti isticali poruke i dijelili edukativne materijale vezane uz prevenciju i rano otkrivanje raka debelog crijeva.

Cjelokupnu akciju već tradicionalno podržali su i članovi Udruge Pleter Chapter Croatia - H.O.G. koji su na motociklima pratili panoramski autobus ZET-a te gromoglasnom bukom svojih vozila privukli dodatnu pozornost na autobus kojim su se prenosile poruke o prevenciji raka debelog crijeva.

Top