Žičara od subote, 30. rujna ponovno u pogonu

27. rujna 2023.

Žičara od subote, 30. rujna ponovno u pogonu

Žičara od subote, 30. rujna ponovno u pogonu

Redovni godišnji servisni pregled žičare Sljeme bit će završen u petak, 29. rujna te će s prijevozom putnika početi u subotu, 30. rujna.
 
Godišnji stručno-tehnički pregled i servis žičare propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti te je obvezan svake godine.
 
Kao i na drugim žičarama, obavljanje godišnjeg servisa, koji je znatno kompleksniji i detaljniji od periodičnih mjesečnih servisa, uobičajeno je provoditi u ovom razdoblju godine zbog očekivano smanjenog broja korisnika u odnosu na ljetno i zimsko doba. Njime su obuhvaćene provjere i ispitivanja svih segmenata poput pogonskog sustava, pregleda užeta, stupova, sklopova kolotura, ispitivanje kočionog sustava, provjera glavnog upravljačkog sklopa te provjera svih elektroničkih sklopova i senzora.
 
Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

Za putovanje na Sljeme korisnicima je na raspolaganju autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme).

Top