Učenici mogu preuzeti kupone za sufinancirani međumjesni prijevoz!

29. kolovoza 2018.

Učenici mogu preuzeti kupone za sufinancirani međumjesni prijevoz!

Učenici mogu preuzeti kupone za sufinancirani međumjesni prijevoz!

Na prodajnim mjestima ZET-a od danas su dostupni mjesečni kuponi za sufinancirani međumjesni prijevoz redovitim učenicima srednjih škola sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o kriteriju i načinju financiranja troškova javnog prijevoza za školsku godinu 2018./ 2019.

Odluka Vlade RH odnosi se na tzv. MEĐUMJESNI prijevoz.  Konkretna mjesta i naselja na koja se ta prava odnose definirana su, uz relacije prijevoza, na razini cijele Hrvatske.
       
Kako bi ostvarili pravo na subvencionirani prijevoz za mjesec rujan, odnosno za ovu školsku godinu, svi učenici trebaju priložiti Potvrdu, koja se može preuzeti i u obrazovnoj instituciji, a koja treba biti ovjerena u školi te potpisana od strane roditelja.
       
Novi korisnici prijevoza uz spomenutu Potvrdu, na prodajnim mjestima ZET-a predaju i ovjeren Zahtjev za izdavanje pretplatne karte, ukoliko ZET karticu do sada nisu izradili.

Nepotpune Potvrde neće se zaprimati.

Nakon što se na prodajna mjesta ZET-a dostavi odgovarajuća Potvrda za sufinancirani međumjesni prijevoz te ostvari spomenuto pravo, učenici više ne trebaju dokazivati svoj status jer će se nalaziti na popisu korisnika.

Iz tog razloga, daljnje preuzimanje mjesečnih kupona, moći će se obaviti i na kioscima Tiska, odnosno iNovina.

Uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja
 
Potvrda za sufinanciranje 75%

Potvrda za sufinanciranje 100%

Popis naselja  za sufinancirani prijevoz učenika - Grad Zagreb

Popis naselja  za sufinancirani prijevoz učenika - izdvojena prometna područja ZET-a

Top