Besplatan prijevoz

Korisnici koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, odnosno za koje prijevoznu uslugu plaća Grad, utvrđeni su Odlukom o socijalnoj skrbi.

Korisnike besplatne godišnje ili mjesečne karte ZET-a, na njihov zahtjev, utvrđuje nadležan gradski ured i to na temelju dokaza potrebnih za ostvarivanje prava.

ZET će tek na temelju popisa korisnika prava, koje izdaju, odnosno ažuriraju nadležni gradski uredi, izdavati pretplatne karte, odnosno nadopunjavati ih besplatnim pretplatnim kuponima.
Svi putnici, bez obzira na kategoriju i dob, trebaju imati valjanu kartu ZET-a

Grad Zagreb i Zagrebački električni tramvaj socijalno su osjetljivi partneri prema najugroženijim korisničkim skupina javnog gradskog prijevoza.

Kako bi se što većem broju umirovljenika osigurale i dodatne pogodnosti, resorni gradski uredi i ZET omogućili su besplatan prijevoz i na izvanrednoj liniji za Sljeme.

Podsjećamo, važeća Odluka o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, kojom su utvrđena i regulirana prava za besplatan prijevoz, obuhvaća i  kategoriju umirovljenika.

Tako, pravo na bespalatan prijevoz mogu ostvariti umirovljenici kojima mjesečni prihod, odnosno mirovina ne prelazi 3200 kuna mjesečno.

Nakon što im nadležni gradski uredi odobre zahtjeve za besplatnim prijevozom, ostvaruju pravo na korištenje redovnih tramvajskih i autobusnih linija i to na administrativnom području grada.

Međutim, pravo na besplatan prijevoz izvanrednom linijom za Sljeme ostvaruju svi oni umirovljenici koji su izradili umirovljeničku pretplatnu kartu ZET-a, bez obzira imaju li aktivan pretplatni kupon ili ne.

Prilikom ulaska u autobus izvanredne linije Mihaljevac - Sljeme, umirovljenici će svoj status dokazati uz predočenje pretplatne karte vozaču, na kojoj je, nakon prislanjanja kartice na za to predviđeni uređaj, vidljiv status umirovljenika.
Top