Podsjetnik učenicima i studentima za produljenje ili izradu pretplatnih karata

Podsjetnik učenicima i studentima za produljenje ili izradu pretplatnih karata
Zagrebački električni tramvaj, još je od ponedjeljka, 21. kolovoza, započeo s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2017./2018. Podsjećamo kako je valjanost prošlogodišnjih učeničkih pretplatnih karata istekla u subotu, 30. rujna. Stoga ljubazno molimo sve učenike da, ukoliko nisu do sada, u najkraćem roku produlje svoje pretplatne karte kako bi i u tekućoj školskoj godini neometano mogli putovati vozilima javnog gradskog prijevoza.
 
Napominjemo kako su studentski statusi valjani do 31. listopada, a daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima iNovina.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, ZET je i ove godine, omogućio znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz!

Tako je produljenje profila na pretplatnim kartama,  zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

Međutim, ukoliko se netko od korisnika ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u gradskim poglavarstvima.

Napominjemo, kako su učenici i studenti s prebivalištem na području gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu škole ili fakulteta obvezni radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada.

Učenici s prebivalištem na području općina Stupnik i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Redoviti studenti s prebivalištem na području općina Stupnik, Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila ne trebaju ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već mogu obaviti potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima iNovina, ukoliko se nalaze u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!

Obrazac Zahtjeva s uputama za izdavanje ili produljenje statusa učeničkih i studentskih pretplatnih karata

Obrazac Zahtjeva s uputama za izdavanje ili produljnje statusa pretplatne karte izvanrednim studentima

 
Top