Preuzimanje kupona za besplatan prijevoz sljemenskom žičarom

18. travnja 2024.

Preuzimanje kupona za besplatan prijevoz sljemenskom žičarom

Preuzimanje kupona za besplatan prijevoz sljemenskom žičarom

Prijevoz sljemenskom žičarom bit će besplatan za sve građane Zagreba od subote, 4. svibnja!

Zbog toga je na prodajnim mjestima ZET-a već od ponedjeljka, 15. travnja, moguće preuzeti kupon za besplatan prijevoz žičarom Sljeme.

Kako bi korisnici ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili prethodno preuzetom mobilnom aplikacijom MojZET, a u kojoj je otvoren korisnički račun i formirana virtualna Pretplatna karta s fotografijom korisnika.
Na prodajnom mjestu uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijelit će se na postojeće Pretplatne karte korisnika odgovarajući kupon u trajanju od jedne godine.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu, na prodajnom mjestu ZET-a mogu predati Zahtjev za izradu, uz koji je potrebno priložiti jednu fotografiju.
Izrada fizičke Pretplatne karte traje nekoliko dana, a cijena izrade iznosi 3,98 eura.

Korisnici koji žele imati virtualnu Pretplatnu kartu, nakon preuzimanja aplikacije MojZET na mobilni uređaj, trebaju se s jednom fotografijom i Zahtjevom ZET-a uputiti na prodajno mjesto, kako bi se otvorio korisnički račun te forimirala virtualna, odnosno personalizirana Pretplatna karta, a što se dodatno ne naplaćuje.
Na novoizrađene Pretplatne karte u fizičkom ili virtualnom obliku, korisnicima koji ostvaruju pravo na besplatni prijevoz žičarom učitat će se pripadajući elektronički godišnji kupon.
Drugim riječima, svi podaci o kuponu nalazit će se na Pretplatnoj karti.

Kako bi se izbjegle eventualne gužve i čekanje u redovima, svakako savjetujemo da se za vožnju žičarom koristi Pretplatna karta ZET-a ili mobilna aplikacija MojZET, s prethodno pridruženim kuponom. 

Tako će korištenje žičare biti još brže i jednostavnije, jer je prilikom dolaska na vožnju potrebno samo validirati Pretplatnu kartu ili odgovarajući QR kod iz mobilne aplikacije na ulaznoj rampi i krenuti na vožnju.

Sugrađani koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aktivnu mobilnu aplikaciju te ne planiraju preuzeti kupon, uoči vožnje mogu preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare Sljeme, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu.

Top