Papirnate karte mogu se kupiti na prodajnim mjestima ZET-a ili kioscima ugovornih partnera, kao i kod vozača u vozilima. 

Za putovanje prvom ili drugom tarifnom zonom u dnevnom prometu, na prodajnim mjestima ZET-a ili kioscima ugovornih partnera dostupne su karte po cijeni od 4 kune s valjanošću do 30 minuta, zatim karte od 7 kuna s valjanošću od 60 minuta te papirnate karte za 10 kuna kojima se može putovati 90 minuta.

Kod vozača u vozilima, osim dnevne karte, mogu se kupiti karte od 6 kuna koje vrijede za dnevnu vožnju do 30 minuta, zatim karte od 10 kuna za vožnju u trajanju do 60 minuta te karta po cijeni od 15 kuna koja je valjana 90 minuta za vožnju u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone.

Karte kupljene u vozilu po cijeni od 6 i 10 kuna, za sada vrijede samo na prometnom području Grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, dok sve ostale pojedinačne karte vrijede na svim prometnim područjima.

U svakoj zoni potrebno je imati odgovarajuću kartu za vožnju.


Za razliku od vrijednosne karte, pojedinačna, odnosno papirnata karta vrijedi isključivo za vožnju u jednom smjeru i treba se poništiti prilikom ulaska u vozilo.

Uređaji za poništavanje papirnatih karata smješteni su u blizini prvih vrata svih vozila, a u niskopodnim tramvajima postavljeni su i kod zadnjih vrata.

                                                   
Top