Upute za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz od 1. lipnja za osobe starije od 65 godina

08. travnja 2024.

Upute za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz od 1. lipnja za osobe starije od 65 godina

Upute za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz od 1. lipnja za osobe starije od 65 godina

Od 1. lipnja, pravo na besplatnu godišnju kartu ZET-a imat će osobe starije od 65 godina, a koje imaju prebivalište u Gradu Zagrebu.
 

Pravo na besplatan prijevoz moći će se utvrditi i ostvariti od 1. lipnja, na prodajnim mjestima  ZET-a i to na terminalima Ljubljanica, Črnomerec, Savski most, Dubrava, Dubec, Sesvete, Borongaj te u Pothodniku, Petrićevoj 4 i Zapruđu.
 
Od 1. lipnja do 30. rujna, uvedeno je razdoblje prilagodbe, u kojem će korištenje prijevozne usluge biti omogućeno uz predočenje važeće osobne iskaznice u vozilima na kojoj je vidljivo da korisnici imaju prebivalište u Gradu Zagrebu te da su stariji od 65 godina.

Procedura na prodajnim mjestima

Korisnici koji već imaju Pretplatnu kartu ZET-a ne trebaju izrađivati novu, već se na navedena prodajna mjesta ZET-a, od 1. lipnja, trebaju javiti sa svojom Pretplatnom kartom te važećom osobnom iskaznicom koju je potrebno predočiti na uvid, a kako bi preuzeli svoj besplatni godišnji kupon.

Ista procedura vrijedi i za korisnike koji imaju virtualnu Pretplatnu kartu unutar aplikacije Moj ZET.

Korisnici koji nemaju Pretplatnu kartu ZET-a ili aplikaciju Moj ZET, za izradu i preuzimanje besplatnog kupona na prodajnom mjestu ZET-a potrebno je predati Zahtjev za izdavanje Pretplatne karte (koji će biti dostupan na prodajnim mjestima i na www.zet.hr). Uz odgovarajući Zahtjev, potrebno je priložiti jednu fotografiju te predočiti osobnu iskaznicu na uvid.

Korisnik snosi trošak izrade kartice, a cijena iznosi 3,98 eura, dok se formiranje Pretplatne karte u aplikaciji Moj ZET ne naplaćuje.

Osobe koje imaju pravo na besplatni prijevoz jer su starije od 65 godina, no već su za ovu godinu preuzele kupon po bilo kojoj osnovi Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, ne moraju mijenjati svoj postojeći kupon do isteka valjanosti, odnosno do 31. prosinca 2024. godine.

Svim korisnicima koji su stariji od 65 godina, a koji su kupili godišnji kupon, nakon što ostvare pravo na besplatni prijevoz prema novonastalim uvjetima, bit će omogućen povrat novčanih sredstava za preostalo razdoblje valjanosti kupljenog godišnjeg kupona.

Dodatne informacije možete doznati OVDJE, a za sve upite možete nam se obratiti na javnost.zet@zet.hr ili posjetiti naša prodajna mjesta.

Top