ZET na Energetskom tjednu
Kao središnji događaj Zagrebačkog energetskog tjedna, u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, na Trgu bana Josipa Jelačića, u četvrtak, 16. svibnja, održava se EE Info dan - izložba tvrtki, poduzetnika, energetskih i razvojnih agencija, profesionalnih udruga, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti , obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša.

Izlagači, među kojima i ZET, na štandovima prezentiraju svoje proizvode i usluge, izlažu svoje eksponate te izravno komuniciraju s građanima. Također, u suradnji s Hrvatskom stručnom udrugom za Sunčevu energiju, pod motom: "Održivi promet Grada Zagreba za buduće naraštaje korištenjem električnih vozila" posebna pozornost je posvećena električnim vozilima kojima se želi ukazati kako je moguće smanjiti onečišćenje gradova korištenjem električnih vozila.

ZET predstavlja svoje specijalizirano električno vozilo za razgled grada, kojima je turistička ponuda Zagrebačkog električnog tramvaja ove godine dodatno obogaćena, a zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza. E-city tour vozila voze kružnom trasom koja obuhvaća najljepši dio središta Zagreba, Lenucijevu potkovu, odnosno relaciju preko Zrinjevca pa sve do Glavnog kolodvora.

Porukom „Mi imamo energiju da promijenimo budućnost!“ traži se zajedničko djelovanje u provedbi projekata održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan pruža jedinstvenu priliku približiti građanima Grada Zagreba, Republike Hrvatske i šire europske regije, modele i načine ostvarivanja značajnih energetskih i financijskih ušteda, smanjenja emisija stakleničkih plinova i štetnog utjecaja na okoliš.

U ovogodišnji 10. Zagrebački energetski tjedan uključena je i završnica šestog po redu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019“, najljepšeg i najtišeg relija e-vozila na svijetu. U subotu i nedjelju, 18. i 19. svibnja 2019., Zagreb će ugostiti sudionike međunarodnog relija e-vozila koji će u osam dana obići predivne hrvatske krajolike, nacionalne parkove i parkove prirode, čime svoje trase pretvaraju u zelene električne i turističke magistrale.

I zato, podignimo svi zajedno ekološku svijest o potrebi zaštite klime i okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa.
Top