Pojačan oprez nakon školskih praznika!

14. siječnja 2018.

Pojačan oprez nakon školskih praznika!

Pojačan oprez nakon školskih praznika!

Završetak zimskih školskih praznika i početak drugog polugodišta znači i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića.
 
U prometu su od ponedjeljka i posebne autobusne linije koje dnevno prevezu oko 3.500 školaraca nižih razreda osnovnih škola kojima je prebivalište udaljeno do 3 kilometra od obrazovne institucije, odnosno više od 5 km za učenike viših razreda.
 
Podsjećamo vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova. Apeliramo roditeljima da podsjete djecu, posebice najmlađe đake, koji su najranjiviji sudionici u prometu, na opasnosti koje im prijete na putu do škole.
 
Sve tramvajske i autobusne linije, čiji je broj polazaka smanjen za vrijeme školskih praznika, radnim danom ponovno prometuju prema uobičajenom rasporedu.

Molimo putnike za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, prilikom vožnje u tramvajima i autobusima ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu, a mjesto u vozilu svakako prepustite onima kojima je potrebnije.

Top