Predstavljena nova vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Predstavljena nova vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom
Pet novih specijalnih kombi-vozila, od kojih dva za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju, a tri za prijevoz osoba s invaliditetom,  predstavljena su u petak, 13. listopada na trešnjevačkoj Remizi u nazočnosti predstavnika Grada, Zagrebačkog holdinga i brojnih udruga osoba s invaliditetom.

Specijalna vozila dostupna su korisnicima 24 sata dnevno, a osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju njima se svakodnevno prevoze na posao, fakultete, u školu i vrtiće, na rekreaciju i terapiju. Godišnje preko 1200 osoba najmanje jednom koristi uslugu ovih ZET-ovih kombija, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s poteškoćama u razvoju te oko 100 odraslih osoba s invaliditetom.

Uvažavajući potrebe i probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje prijevozu osoba s invaliditetom koji je za korisnike besplatan. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako se osobama s invaliditetom mora omogućiti da stignu gdje i kada hoće, baš kao i svim ostalim građanima te obećao da nikada neće zaboraviti ljude u potrebi.

- Stupanj demokratičnosti i naprednosti jednog društva ogleda se u odnosu prema najpotrebitijim. Nabavkom ovih novih vozila učinili smo još jedan iskorak u izjednačavanje mogućnosti naših osoba s invaliditetom i dokazujemo da je Zagreb - Grad jednakih mogućnosti za sve.  Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i na tome ćemo inzistirati. Jadni su oni ljudi koji u svojim srcima nemaju mjesta za potrebite“, poručio je gradonačelnik Bandić.

ZET pruža uslugu prijevoza osoba s invaliditetom još od 1994. godine. Kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao te ZET danas raspolaže s ukupno 26 specijalnih kombija, od kojih je 16 namijenjeno za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i 10 za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju.  No, na tome se ne namjerava stati.


- Iduće godine planiramo nabavku još pet specijalnih vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. ZET konstantno nastoji osigurati najbolju moguću uslugu našim korisnicima kojima smo na raspolaganju 24 sata dnevno. U tom kontekstu valja naglasiti i da naši vozači i pratitetlji  prolaze stručnu obuku kako bi pomogli osobama s invaliditetom u korištenju naših usluga“, istaknula je  voditeljica Podružnice ZET Ljuba Romčević-Žgela.

Predstavnici udruga osoba s invaliditetom zahvalili su gradonačelniku i ZET-u na razumijevanju koje pokazuju za probleme osoba s invaliditetom te su istaknuli da je Zagreb primjer koji bi svi hrvatski gradovi trebali slijediti.
Top