Završena izvanredna organizacija prijevoza na blagdan Svih svetih

Završena izvanredna organizacija prijevoza na blagdan Svih svetih
7.15 - U tijeku su završne aktivnosti koje prethode uspostavi izvanrendnih autobusnih linija koje će biti u prometu od 8 sati.
U tramvajskom prijevozu primjenjuje se nedjeljni raspored vožnje, ali kako bi bila osigurana čim kvalitetnija prometna povezanost, na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometuje veći broj vozila, a u prometu je i tramvajska linija 8.
Zbog posebne regulacije prometa u zonama gradskih groblja, pozivamo sve sugrađane da koriste javni gradski prijevoz kako bi bez poteškoća došli do posljednjih počivališta svojih najmilijih.

8.00 – Započeo je organizirani prijevoz 
putnika, a u promet su uključene izvanredne autobusne linije Kaptol - Mirogoj, Kaptol - Krematorij, Kvaternikov trg - Srebrnjak, Dubrava - Miroševec i Dubec - Markovo polje.Priljev putnika u ovim je trenucima slab, a ZET je osigurao dovoljne kapacitete i za najveća prijevozna opterećenja koja očekujemo u kasnijim jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima.

Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol - Mirogoj – Krematorij, autobusi će tijekom cijeloga dana polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.
Iz Dubrave prema Miroševcu autobusi kreću svake dvije do tri minute, kao i na liniji Dubec - Markovo polje.
U prometu je i izvanredna autobusna linija  Podsused – Poljanica – Gornja Bistra.
Na zaprešičkom području svakih 30 minuta polaze i autobusi izvanredne linije 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić)

9.15 - Građani pristižu u zone posebne prometne organizacije, no do ukrcajnih koridora dolazi se bez usputnog zaustavljanja. Putnici u vozila ulaze uz asistenciju djelatnika ZET-a, a daljnje jačanje prometa očekujemo u nadolazećim satima.

10.30 - Intenzivniji je dolazak putnika na izvanredne autobusne linije, što uvjetuje učestalije polaske autobusa s Kaptola prema Mirogoju i Krematoriju, iz Dubrave prema Miroševcu te do Markovog polja iz Dupca. Posebne linije prevoze putnike i s terminala Kvaternikov trg do Srebrnjaka te iz Podsuseda do Gornje Bistre. Iako je u ostatku prometne mreže u primjeni nedjeljni vozni red, tramvajske linije kojima se dolazi do izvanrednih autobusnih linja prometuju pojačano.

12.00 - Do podneva se prema gradskim grobljima prevezlo oko 40 000 putnika. Autobusi u oba smjera voze bez poteškoća. Građani i dalje pristižu do početnih stajališta izvanrednih autobusnih linija, a niti na jednom terminalu nema čekanja na ulazak u vozila. 

13.00 - Pojačan je broj putnika koji se izvanrednim linijama vraćaju prema terminalima. Intenzivniji polasci autobusa prema grobljima ponovno se očekuju u poslijepodnevnim satima.

14.00 - Intenzivan je prijevoz putnika na izvanrednim linijama u oba smjera. Autobusi polaze svake minute, a na početnim je stajalištima istovremeno nekoliko raspoloživih vozila. Najveći broj putnika zabilježen je na terminalu Kaptol, no u ovim trenutcima jača priljev putnika i prema grobljima Miroševec i Markovo polje. ZET je spreman i za najveća prometna opterećenja koja se mogu očekivati u nastavku poslijepodneva. 

15.45 - Redovit je tramvajski i autobusni promet na području naše prometne mreže. U zonama organiziranog prijevoza putnika, također nema poteškoća. Sve izvanredne autobusne linije i dalje prometuju nesmetano, uz učestale polaske.

17.00 - U predvečerje blagdana autobusi izvanrednih linija kreću prema grobljima u razmacima od jedne do tri minute. Na povratku prema grobljima, koji je sve intenzivniji,  osigurani su dovoljni prijevozni kapaciteti, zbog čega se ne čeka na ulazak u vozila.

19.00 - Završen je izvanredni prijevoz na linijama prema grobljima Miroševec, Markovo polje i Poljanice. U promet su se ponovno uključile redovne autobusne linije, dok se izvanredni prijevoz nastavlja na linijama prema Mirogoju i Krematoriju.

20.17 - Završena je izvanredna organizacija prijevoza, koja je tijekom cijeloga blagdanskoga dana i večeri protekla bez ikakvih poteškoća. ZET je na posebnim linijama angažirao dovoljan broj vozila i djelatnika, a dodatni su kapaciteti uključeni i u tramvajskom prometu, odnosno na redovnim linijama.
 
Zbog toga, ali i zahvaljujući dobroj organizaciji i suradnji s resornim službama, nije dolazilo do zastoja u prometu.

Tijekom najvećih opterećenja s istog je terminala istovremeno kretalo i po nekoliko autobusa. Naši sugrađani i posjetitelji grada, u velikom su broju putovali izvanrednim linijama do posljednjih počivališta svojih najmilijih, no nisu zabilježena dulja čekanja.
 
Svim sugrađanima zahvaljujemo što su surađivali s našim prometnim osobljem! 

Top