ZET je spreman za zimske uvjete

21. veljače 2018.

ZET je spreman za zimske uvjete

ZET je spreman za zimske uvjete

Zagrebački električni tramvaj izvršio je sve potrebne aktivnosti uoči snježne fronte. Pripremom infrastrukture, vozila i osoblja, u najvećoj se mjeri djeluje preventivno kako bi bila osigurana što bolja prometna povezanost u zimskim uvjetima.

Za nesmetan tijek tramvajskog prometa brinut će zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice pripravne su za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja te će se u koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj mjeri održavati što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza. 

Kako je sigurnost putnika naš imperativ, u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, do prolaska specijaliziranih vozila. Zato, tijekom zimskih uvjeta u gradu, savjetujemo ranije kretanje prema odredištu.

Aktualno stanje u javnom gradskom prijevozu možete pratiti na sada.zgh.hr kao i pozivom na broj 072 500 400

Top