Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Autobusne linije 162 i 169 prometuju preko Horvata

Autobusi linija 162 Savski most - Ašpergeri - Kupniec i 169 Savski most - Kupinec, vozit će od ponedjeljka, 12. lipnja, od 8 sati, izmijenjenom trasom preko Horvata zbog obustave prometa Kraljevečkom cestom, na dijelu od Ulice Kraljevečki odvojak I. do Ulice Pandaki.

Autobusna linija 162 prometovat će sa Savskog mosta Jadranskom avenijom preko čvora Lučko, nastaviti Puškarićevom, Ventilatorskom i Ulicom Svetog Benedikta, Karlovačkom cestom, skrenuti lijevo u Ulicu Horvati i  Ulicu Mokrice te skrenuti lijevo u Ulicu Ašpergeri kojom nastavlja do okretišta u Ašpergerima. Sa okretišta autobus vozi Ulicom Pavlići,  skreće desno na Potočku cestu, lijevo na Kraljevečku cestu te Ulicom Mokrice nastavlja istom trasom preko Horvata, Kraljevečke ceste i Jadranske avenije do Savskog mosta.
Za vrijeme radova, autobusi linije 162 prometovat će kružno na opisani način, osim u polascima za Kupinec.

Istom trasom iz smjera Savskog mosta do Horvata vozit će i autobusi linije 169. Nadalje, sa Karlovačke ceste skrenut će lijevo u Ulicu Horvati, nastaviti Ulicom Mokrice i Kraljevečkom cestom te skrenuti desno na Potočku cestu i nastaviti vožnju Ulicom Kupinec do okretišta kod društvenog doma. Istom trasom autobusi će voziti i pri povratku.

U smjeru Savskog mosta uspostavit će se privremeno autobusno stajalište u zoni raskrižja Potočke i Kraljevečke ceste, a obje autobusne linije neće koristiti usputna stajališta na dionici od Savskog mosta do Ašpergera.

Vozni red ostaje nepromijenjen.