Zagrebački holding d.o.o.
Mapa weba Interno-prijava Kontakti
Javni prijevoz u Zagrebu
tramvajima, autobusima, uspinjačom i specijaliziranim vozilima
 
 

Turisti iz Indije metropolom u tramvaju

Turisti iz cijeloga svijeta u sve većem broju pristižu u metropolu.
Zagrebački električni tramvaj svakodnevno participira u turističkoj ponudi grada, a termin više traži se i za izvanredne vožnje turističkim tramvajem.
Protekloga vikenda, grupa turista iz daleke i nama egzotične Indije, poželjela je upoznati grad vožnjom u tramvaju proizvedenom davne 1924. godine, a koji još uvijek sigurno vozi zagrebačkim uliicama.
Pogled iz sasvim drugačije perspektive na prošlošću i tradicijom bogatu metropolu, kao i na grad koji je oduvijek bio kulturno i prometno središte regije, u nekoliko je sati doživjelo više od 200 turista, inače liječnika iz Indije.
Zagreb i vožnju turističkim tramvajem izabrali su kao usputnu točku na dan predaha liječničkog simpozija u Veneciji.
Atraktivne vožnje na dionici od zagrebačke prošlosti do sadašnjosti, simpatičnim posjetiteljima sudeći prema iskazanim impresijama, zauvijek će ostati u sjećanju.
Nadamo se kako ćemo im uskoro ponovno zaželjeti dobrodošlicu jer, kako su nam uz osmijeh rekli,"Zagreb ih je očarao, a tramvaj je fantastičan".

Turističku ponudu grada, uz izvanredne vožnje u vozilima ZET-a, znamenitu Uspinjaču i besplatni turistički vlakić dodatno će obogatiti povratak panoramskih autobusa na gradske ceste, koji se očekuje tijekom mjeseca svibnja!